Europarlamentarul Cristian Preda îl lasă corigent la istorie pe Crin Antonescu. Preşedintele Senatului, altfel profesor de istorie, s-a lăudat cu faptul că noua Constituţie va conţine un preambul ceea ce ar fi o premieră în istoria României.
Bineînţeles, dacă am ignora Constituţia din 1952, îi reaminteşte Cristi Preda absolventului de istorie Crin Antonescu.
Pe de altă parte, în presă au apărut informaţii interesante despre membrii comisiei de revizuire a Constituţiei pe care o conduce preşedintele liberalilor.
Preşedinte al comisiei pentru revizuirea constituţiei, Crin Antonescu a anunţat faptul că noua lege organică va conţine un preambul. Preşedintele liberalilor a ţinut să precizeze că acest lucru reprezinta o premieră în istoria României. Europarlamentarul PDL Cristian Preda i-a atras însă imediat atenţia lui Antonescu,. Şi Contituţia din 1952 conţine un preambul, i-a reamintit Preda celui care este absolvent şi profesor de istorie.
Europarlamentarul PDL speră ca preambulul de acum pregătit de USL să fie mai bun decât cel de acum 61 de ani, care debuta cu fraze celebre precum „Republica Populara Română este un stat al oamenilor muncii de la oraşe şi sate. Republica Populara Romana a luat naştere ca urmare a victoriei istorice a Uniunii Sovietice asupra fascismului german şi a eliberării României de către glorioasa Armată Sovietică.”
În comisia de revizuirea a Constituţiei condusă de Antonescu sunt şi alte probleme. Jurnaliştii au descoperit informaţii interesante despre unii membrii ai comisiei. Spre exemplu, vicepreşedintele Mate Andras Levente este urmărit penal pentru conflict de interese. ANI a arătat că deputatul UDMR şi-a angajat soţia la biroul său de parlamentar.
Unul dintre membrii, Daniel Florea, a judecat cazul Valiza în anul 2008, atunci când era preşedinte al curţii de arbitraj pentru fotbal. Florea l-a exonerat atunci pe Gigi Becali şi pe Steaua de orice răspundere sportivă, iar pentru decizia sa a fost demis de preşedintele FRF, Mircea Sandu.
În cazul deputatului PSD Nicolae Ciprian Nica, CNSAS a stabilit că a fost colaborator al Securitatii şi că şi-ar fi turnat colegii de liceu. Curtea de apel a menţinut verdictul, însă Nica a făcut recurs la Curtea Supremă.
Un alt membru, Tudor Chiuariu, este inculpat în dosarul de corupţie care priveşte Poşta Română, dosar care este în faza de recus şi se judecă la Curtea Supremă.
Un alt personaj exotic este deputatul PSD Ioan Adam. Despre acesta presa a scris faptul că a câştigat din literatura de patru ori mai mult decat scriitorul Mircea Cartarescu. Potrivit declaraţiei sale de avere, Adam ar fi castigat circa 2 milioane de euro din activitatea sa publicistică.