Florin Roman, despre înzestrarea Armatei: N-am prea reușit să ținem pasul cu ceea ce înseamnă tehnologia militară de ultimă oră. Va trebui să fim foarte atenți ce cumpărăm (VIDEO)

Florin Roman, despre înzestrarea Armatei: N-am prea reușit să ținem pasul cu ceea ce înseamnă tehnologia militară de ultimă oră. Va trebui să fim foarte atenți ce cumpărăm (VIDEO)
Foto: Florin Roman / Facebook

Deputatul PNL Florin Roman a vorbit despre înzestrarea Armatei Române, duminică, pe B1 TV, la „Selectiv” cu Dan Bucura, și s-a arătat de părere că „va trebui să fim foarte atenți ce cumpărăm”, având în vedere tehnologia militară actuală și ceea ce înseamnă războiul modern.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Florin Roman (PNL), pe B1 TV, despre înzestrarea Armatei Române

„Eu cred că va trebui să spunem adevărul, iar adevărul este că în ceea ce privește înzestrarea Armatei suntem oarecum depășiți – cel puțin ca generații – vizavi de ceea ce înseamnă războiul modern. Nu mai sunt acele pistoale AKM pe care le folosea cel puțin generația mea. Practic, acum, dacă ne uităm, avem de-a face mai mult cu un război urban, adică războaiele nu se mai duc în tranșee, se duc în orașe, cu armament de putere mai mare, dar mai mic, cu fibră de sticlă. Dispare partea de greutate, adică o pușcă de asalt de tip NATO nu merge mai mult de 2-3 kilograme pentru că și modul de a se derula războiul e total altfel decât ceea ce am văzut clasic până acum”, susține Florin Roman.

Liberalul a amintit că PNL și-a luat un angajament politic și a cerut „aliniere transpartinică” pentru creșterea bugetului dedicat apărării la 2,5% din PIB.

„Am văzut, de exemplu, în acest război din Ucraina cât de mult au contat acele drone de supraveghere și distrugere. Practic, acesta este adevărul, noi din păcate n-am prea reușit să ținem pasul cu ceea ce înseamnă tehnologia militară de ultimă oră, iar pentru asta cel puțin, măcar în al 12-lea ceas, noi – vorbesc de Partidul Național Liberal – am venit și am propus acel pact pe apărare pentru alocarea a 2,5% din PIB pentru industria de apărare, pentru zona de siguranță națională, și aici va trebui să fim foarte atenți ce cumpărăm”, a mai spus Florin Roman.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`