Klaus Iohannis, la Reuniunea Anuală a Diplomației Române, despre aderarea la Schengen: Ridicarea controalelor și la frontierele terestre rămâne un obiectiv prioritar (VIDEO)

Klaus Iohannis, la Reuniunea Anuală a Diplomației Române, despre aderarea la Schengen: Ridicarea controalelor și la frontierele terestre rămâne un obiectiv prioritar (VIDEO)
Klaus Iohannis a susținut un discurs în Parlamentul European de la Strasbourg, miercuri, 7 februarie 2024. Inquam Photos / Octav Ganea

Ridicarea controalelor și la frontierele terestre rămâne un obiectiv prioritar, a declarat președintele Klaus Iohannis, miercuri, la Reuniunea Anuală a Diplomației Române.

Klaus Iohannis, despre aderararea la Schengen

Intrarea României în spațiul de liberă circulație a fost unul dintre subiectele atinse de Președinte în discursul susținut miercuri la Reuniunea Anuală a Diplomației Române.

„Uniunea Europeană rămâne, prin excelență, un spațiu al liberei circulații. Aderarea României la Spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime a constituit un important succes de etapă și a reconfirmat faptul că țara noastră asigură eficient protecția frontierelor externe ale Uniunii Europene și merită pe deplin să facă parte din acest spațiu”, a declarat Klaus Iohannis.

„Ridicarea controalelor și la frontierele terestre rămâne un obiectiv prioritar. Am convingerea că vom reuși să ducem la bun sfârșit acest efort colectiv, în beneficiul nu doar al cetățenilor români, ci și al unei Uniuni mai prospere și lipsite de obstacole artificiale”, a adăugat șeful statului.

Ce a spus despre extinderea UE

Președintele României a transmis un nou mesaj de susținere pentru procesul de extindere a UE.

„Am fost și voi rămâne un susținător puternic al procesului de extindere a Uniunii Europene, având în vedere puterea transformatoare și abilitatea acestei politici de a uni țări și popoare în jurul valorilor și al principiilor europene, în beneficiul tuturor”, a continuat Klaus Iohannis.

„Avem nevoie de un calendar ambițios și previzibil pentru partenerii implicați în procesul de extindere, atât din Europa de Est, cât și din Balcanii de Vest, desfășurat pe baza meritelor proprii ale statelor candidate. România a susținut puternic decizia istorică privind deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Ucraina și Republica Moldova, adoptată la reuniunea Consiliului European din 14-15 decembrie 2023, și vom rămâne angajați în sprijinirea parcursului european al acestor țări”, a mai spus președintele Klaus Iohannis.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:24 - Alexandru Muraru (PNL): Livrarea de reforme, un test major pentru coaliția PNL-PSD-USR-UDMR / Ar fi o mare vulnerabilitate să nu avem candidat comun la prezidențiale (VIDEO)
12:23 - Mașină lovită de tren în zona Poliției Bacău! O persoană transportată de urgență la spital
12:23 - Liderul Iranului, Ali Khamenei, susține Statele Unite și Israelul sunt principalii vinovați pentru căderea regimului președintelui sirian
12:01 - Tanczos Barna: UDMR va rămâne vocea rațiunii în aceste negocieri. Coaliția în patru este cea mai dificilă soluție, dar poate să fie cea mai bună și stabilă / Avem nevoie de un candidat unic / Susținem adevărata reformă a statului (VIDEO)
11:51 - TIR în valoare de 100.000 de euro din Polonia, descoperit la vama Nădlac II. Ce au descoperit polițiștii de frontieră
11:50 - O grupare care a furat din magazine bunuri de aproape 5 milioane de euro, din care făceau parte trei români, arestată în Marea Britanie
11:42 - Cristina Prună: Rolul USR în coaliția cu PSD, PNL și UDMR va fi acela de garant al implementării reformelor / Trebuie reduse cheltuielile statului, nu crescute taxele (VIDEO)
11:30 - Lucian Romașcanu: USR trebuie să își reseteze puțin discursul public. Eu îmi mențin părerea – și nu dau nume – că un partid democratic trebuie să rămână în opoziție (VIDEO)
11:18 - Preţul cafelei a atins un nivel record după seceta severă și prelungită din Brazilia
11:10 - Benea (PSD): România e la un moment de răscruce – pentru prima dată, în joc e chiar soarta democrației noastre / Nemulțumirile cetățenilor îi vizează nu atât pe politicieni, cât mai ales pe angajații din sistemele publice