Senatorul PMP Vasile- Cristian Lungu: „Revoluția fiscală” a PSD șase luni mai târziu: peste 1 milion de angajați cu venituri diminuate

Senatorul PMP Vasile- Cristian Lungu: Revoluția fiscală” a PSD șase luni mai târziu: peste 1 milion de angajați cu venituri diminuate

“1,135.418 milioane de angajați, preponderent în întreprinderi mici și întreprinderi mijlocii, au venituri diminuate ca urmare a aplicării Ordonanței de Urgență nr. 79/2017 privind modificarea Codului Fiscal. Din aceștia 169.440 de salariaţi au suportat integral transferul sarcinii contribuţiilor, iar 965.978 au suportat parţial transferul sarcinii contribuţiilor. Alți 608.781 de salariaţi au primit compensarea transferului sub formă de bonusuri, însă contractele lor de muncă au rămas neschimbate în ceea ce priveşte salariul de bază brut. Așadar, angajatorul poate decide oricând unilateral diminuarea sau stoparea acestor forme de remunerare”, susține senatorul PMP Cristian Lungu, vicepreședintele Departamentului pentru politică economică, buget, finanțe, bănci și fonduri europene al PMP.

„Anul trecut, doamna ministru LiaOlguţa Vasilescu (PSD) ne promitea că unul din efectele pozitive ale “revoluției fiscale”va fică bugetul asigurărilor sociale se va echilibra. Însă, bugetul asigurărilor sociale nu este echilibrat nici după transferul sarcinii contribuţiilor sociale,fondul unic de asigurări de sănătate înregistrând la 5 luni un deficit mai mare decât întreg anul 2017”, afirmă senatorul PMP.

O a doua consecință a “revoluției fiscale” a PSD e că dacă în decembrie 2018 raportul între salariul minim şi salariul de bază median din contractele individuale de muncă era de 80%, în martie 2018 acest raport a ajuns la 95%, un salt spectaculos mai ales sub un guvern social-democrat.

Nu în ultimul rând, în ceea ce priveşte evaziunea fiscală nu se pot observa îmbunătăţiri ale situaţiei anterioare anului 2018. Conform datelor publicate de ANAF, primele 90 de companii care împreună adunau mai mult de 50% din datoriile restante la bugetele de asigurări sociale au continuat să acumuleze datorii. La 31 martie 2018, datoriile acumulate de acestea erau cu 0,3% mai mari decât la 30 septembrie 2017.

De asemenea, senatorul Cristian Lungu arată caOUG nr. 79/2017 nu a intrat în dezbatere în Parlament pentru a nu putea fi atacată la Curtea Constituţională și, în consecință, oprită pe temeiuri de neconstituționalitate.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:35 - Daniel Craig spune că a fost „dificil” să accepte nivelul de faimă pe care i l-a adus rolul lui James Bond
12:33 - Dominic Fritz: USR va face parte dintr-un Guvern care își asumă reforme, sau nu va face parte din Guvern. Trebuie să fie clar că această guvernare își asumă inclusiv o reformă a serviciilor (VIDEO)
12:24 - Alexandru Muraru (PNL): Livrarea de reforme, un test major pentru coaliția PNL-PSD-USR-UDMR / Ar fi o mare vulnerabilitate să nu avem candidat comun la prezidențiale (VIDEO)
12:23 - Mașină lovită de tren în zona Poliției Bacău! O persoană transportată de urgență la spital
12:23 - Liderul Iranului, Ali Khamenei, susține Statele Unite și Israelul sunt principalii vinovați pentru căderea regimului președintelui sirian
12:01 - Tanczos Barna: UDMR va rămâne vocea rațiunii în aceste negocieri. Coaliția în patru este cea mai dificilă soluție, dar poate să fie cea mai bună și stabilă / Avem nevoie de un candidat unic / Susținem adevărata reformă a statului (VIDEO)
11:51 - TIR în valoare de 100.000 de euro din Polonia, descoperit la vama Nădlac II. Ce au descoperit polițiștii de frontieră
11:50 - O grupare care a furat din magazine bunuri de aproape 5 milioane de euro, din care făceau parte trei români, arestată în Marea Britanie
11:42 - Cristina Prună: Rolul USR în coaliția cu PSD, PNL și UDMR va fi acela de garant al implementării reformelor / Trebuie reduse cheltuielile statului, nu crescute taxele (VIDEO)
11:30 - Lucian Romașcanu: USR trebuie să își reseteze puțin discursul public. Eu îmi mențin părerea – și nu dau nume – că un partid democratic trebuie să rămână în opoziție (VIDEO)