Statuie a Papei Francisc, dezvelită la București. Klaus Iohannis salută inițiativa: ‘Cetăţenii români au primit vizita Sanctităţii Sale ca pe o încurajare. A chemat umanitatea la solidaritate’

Statuie a Papei Francisc, dezvelită la București. Klaus Iohannis salută inițiativa: 'Cetăţenii români au primit vizita Sanctităţii Sale ca pe o încurajare. A chemat umanitatea la solidaritate'

Papa Francisc are o statuie la București. Monumentul a fost inaugurat pe 16 iunie. Bustul, realizat de artistul plastic Darie Dup, a fost amplasat, marţi, pe bulevardul Schitu Măgureanu din Capitală. Cu acest prilej, preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj în care salută iniţiativa Arhiepiscopiei Romano-Catolice, a Nunţiaturii Apostolice şi a Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti de a oferi publicului imaginea Sfântului Părinte Papa Francisc, ca o amintire a căldurii mesajului său către români şi umanitate, apel de iubire şi credinţă.

Bust al Papei Francisc, dezvelit marți la București

Vizita Papei Francisc la București de anul trecut a scos pe străzi mii de oameni care l-au primit cu aplauze și ovații. Suveranul Pontif a facut o vizită relativ scurtă, de trei zile, dar toată presa internațională, cât și cea românească, a vorbit de o vizită istorică.

La un an distanță de la vizita sa, un bust al Suveranului Pontif, realizat de artistul plastic Darie Dup, a fost dezvelit pe bulevardul Schitu Măgureanu din Capitală.

Președintele Klaus Iohannis nu a fost prezent la ceremonie, dar a transmis , marţi, un mesaj cu prilejul ceremoniei de dezvelire şi binecuvântare a bustului Papei Francisc.

„Salut iniţiativa Arhiepiscopiei Romano-Catolice, a Nunţiaturii Apostolice şi a Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti de a oferi publicului imaginea Sfântului Părinte Papa Francisc, ca o amintire a căldurii mesajului său către români şi umanitate, apel de iubire şi credinţă. (…) Bustul pe care-l inaugurăm astăzi nu este un monument, căci el nu rememorează trecutul. Mai degrabă ne aflăm într-un loc al întâlnirii cu noi înşine şi cu celălalt, pentru a simţi şi învăţa că, aşa cum spunea Sfântul Părinte, ‘noi aparţinem unii altora, iar fericirea personală se realizează făcându-i fericiţi pe ceilalţi'”, se arată în mesajul şefului statului care a fost transmis de consilierul prezidenţial Sergiu Nistor, potrivit site-ului Administrației Prezidențiale – presidency.ro

Klaus Iohannis:Papa Francisc a chemat umanitatea la solidaritate

Totodată, Iohannis a amintit de vizita de stat, pastorală şi ecumenică de anul trecut a Papei Francisc în România. ‘Să mergem împreună!’ a fost devizata Sanctității Sale, iar șeful statului a arătat acum că aceasta are o semnificaţie majoră pentru relaţiile României cu Sfântul Scaun Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice bilaterale.

„În faţa provocărilor contemporane, cetăţenii români au primit vizita Sanctităţii Sale ca pe o încurajare de a se împlini prin înfăptuirea binelui comun, de a contribui la o societate a dreptăţii şi la o lume a iubirii dintre oameni. Beatificarea la Blaj a episcopilor martiri ai Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, săvârşită pe istorica Câmpie a Libertăţii, a consacrat izbânda societăţii noastre împotriva ‘unui sistem ideologic tiran şi coercitiv în ceea ce priveşte drepturile fundamentale ale persoanei umane’. În contextul provocărilor şi crizelor lumii contemporane, acum un an, la Bucureşti, la Şumuleu-Ciuc, la Iaşi şi la Blaj, Papa Francisc a chemat umanitatea la solidaritate şi la depăşirea fracturilor economice şi sociale. România, ‘Grădina Maicii Domnului’, aşa cum o botezase cu două decenii înainte Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea, a fost locul ales de către Sfântul Părinte pentru a pleda pentru o societate care să-i cuprindă pe toţi membrii săi, oferindu-le şansa unei contribuţii creative, participative şi solidare la construirea binelui comun”, se mai arată în mesajul şefului statului.

Papa Francisc, vizită istorică în România, între 31 mai şi 2 iunie 2019

Papa Francisca făcut ovizită istoricăîn România, anul trecut, între 31 mai şi 2 iunie. Călătoria apostolică a papei Francisc în România a avut loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999, și s-a desfășurat sub genericul „Să mergem împreună”.

Papa Franciscs-a îndreptat spre Piața Revoluției, după slujba de la Catedrala Sfântul Iosif, unde a salutat pelerinii adunați în număr mare, în ciuda ploii. Suveranul a fost ovaționat și aplaudat, aclamat de numărul mare de pelerini adunați pe traseul Papei.Ulterior,Papa Francisca mers la Blaj, undeşapte episcopi greco-catolici au fost beatificaţi.

Papa Francisc, vizită istorică în România

Urmăriți B1TV.ro și pe
`