Muniție extrem de periculoasă, descoperită în peretele unei case din Bistrița

Muniție extrem de periculoasă, descoperită în peretele unei case din Bistrița
Foto: pixabay.

Zeci de elemente de muniţie, între care şi zece grenade ofensive, au fost descoperite în timpul demolării unei locuinţe din Bistriţa Năsăud.

Zece grenade, cartușe și arme, descoperite de pirotehniștii bistrițeni

Echipajul pirotehnic al ISU Bistriţa-Năsăud a intervenit, sâmbătă, în localitatea Mintiu, pentru asanarea unor elemente de muniţie găsite în peretele unei case aflate în curs de demolare.

La faţa locului, pirotehnicienii au descoperit zece grenade ofensive, 18 cartuşe şi trei arme.

„Muniţia asanată este foarte periculoasă la manipulare, transport şi depozitare, iar din această cauză s-a luat decizia de a fi distrusă pe un teren din apropierea locului descoperirii acesteia. Misiunea a fost executată cu sprijinul poliţiştilor, jandarmilor şi a autorităţilor locale din comuna Nimigea”, informează reprezentanții ISU Bistriţa-Năsăud.

Reguli și măsuri de siguranță

Pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii de muniţie neexplodată, pirotehnicienii bistriţeni recomandă cetăţenilor să respecte mai multe reguli şi măsuri de siguranţă, între acestea fiind anunţarea de urgenţă a organele competente prin apelarea numărului unic de urgenţă 112, muniţia descoperită să nu fie atinsă, lovită sau introdusă în foc şi să nu se arunce la fier vechi sau predată la societăţile colectoare muniţiile descoperite.

De asemenea, se recomandă ca muniţiile neexplodate să nu fie introduse în clădiri, încăperi sau locuinţe şi totodată focoasele sau elementele componente să nu fie demontate, notează agerpres.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:04 - Ştefan Pălărie, despre examenul de admitere la liceu, separat de Evaluarea Națională: Naște multă rezistenţă pentru că atinge un subiect sensibil. Dacă nu ai bani de meditaţii, vei fi sortit examenului săracilor
23:55 - Trei polițiști din SUA au împușcat un bărbat fără picioare ce se afla într-un scaun cu rotile. Cum și-au motivat polițiștii fapta (VIDEO)
23:53 - Oamenii se tem de o posibilă poluare cu produse petroliere pe Râul Argeș / S-au putut observa dâre de combustibil
23:43 - Noi proteste masive în Franța față de reforma pensiilor: Sindicatele spun că au fost 2,8 milioane de manifestanţi (VIDEO)
23:14 - Care este pasiunea neștiută a Deliei Matache / Mama ei o pedepsea în copilărie când făcea acest lucru
23:10 - O pasageră din Italia s-a dezbrăcat și s-a bătut cu însoțitorii de bord. Membrii echipajului au legat-o de scaun
22:58 - Gheorghe Ialomițianu (PMP): Guvernul se împrumută, și o face la dobânzi tot mai mari, în loc să ia fondurile europene, care sunt gratis. Riscăm să pierdem o parte din banii UE (VIDEO)
22:53 - Reșițenii s-au descălțat înainte să intre în noul tramvai livrat de turci. De ce au fost nevoiți să facă acest gest (VIDEO)
22:35 - Țigările electronice de tip VAPE, mai dăunătoare decât țigările obișnuite / Provoacă mai multă inflamație în plămâni
22:19 - CCR a amânat iar dezbaterea sesizării depusă de USR și Forța Dreptei asupra legii care majorează salariile primarilor şi şefilor de consilii judeţene