Piața Obor rămâne deschisă, în ciuda restricțiilor. Ce măsuri de protecție au fost luate

Piața Obor rămâne deschisă, în ciuda restricțiilor. Ce măsuri de protecție au fost luate
Foto: Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud / Facebook

Piața Obor va rămâne deschisă și în următoarea perioadă, în ciuda restricțiilor luate de Guvern în ceea ce privește spațiile de acest fel. Declarația a fost făcută deprimarul Sectorului 2, Radu Mihaiu,pentrubugetul.ro, care a subliniat și faptul căprefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, și șefa DSP București, Oana Niculescu, și-au dat acordul ca Piața Obor să rămână deschisă.

Primarul a aexplicat căPiațaObor are un statul special, pentru că are pereții retractabili, care au fost dejaridicați, iar Hala Obor este acum, practic, în aer liber.

„Da, rămâne deschisă.Piața Obor are pereții retractabili pe partea longitudinală. Au fost retractați pereții, în așa fel încât Hala Obor este acum, practic, în aer liber.Ampus garduri, astfel încât să controlăm fluxul de persoane care intră în Hala Obor. Am vorbit cu toți comercianții și am suplimentat numărul celor de la Poliția Locală, în așa fel încât toată lumea să se conformeze la regulile de distanțare socială și la purtatul măștii.

Am vorbit cu toți cei implicați, am vorbit și cu domnul prefect Traian Berbeceanu, am vorbit și cu doamna director de la Direcția de Sănătate Publică, suntem în parametri normali pentru funcționare, ținând cont de măsurile implementate”, a declarat, luni,edilul sectorului 2.

Ludovic Orban a declarat că Piața Obor trebuie închisă, fiind unul dintre locurile în care nu se respectă regulile

Ludovic Orban a susținut ferm, la sfârșitul săptămânii trecute, că Piața Obor se va închide.

„Măsura se aplică în special pieţelor agroalimentare închise. Piaţa Obor se va închide. La Bucur Obor au fost în controale de n ori, de fiecare dată, nu cred că 20% dintre cei de acolo respectau regulile, portul măştii, distanţa la statul la coadă. Pur şi simplu nu se respectă, acolo parcă e o zonă zoster. Chiar este evidenţiată în analizele epidemiologilor o rată destul de mare de răspândire în pieţe, pentru că acolo e şi contactul cu banul, dai banul, îţi dă restul. Nu poţi să cumperi cu card, trebuie să dai banul cash. Cel mai posibil vor rămâne deschise pieţele în aer liber, dar şi acolo cu măsuri foarte stricte, pentru că, în momentul în care îţi rămân mai puţine pieţe, poţi să le controlezi mai uşor”, a declarat Orban la Digi24.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”
20:02 - Reacțiile politicienilor după ce George Simion a cerut ca România să nu mai ajute Guvernul Republicii Moldova: „’Patriotul’ de carton ne cere să abandonăm Chișinăul, adică exact ce vrea Rusia” / „Simion e troll-ul Kremlinului”