Persoanele fără venituri vor beneficia de ajutoare pentru alimente, potrivit unei hotărâri luate în ședința de marți a Guvernului

Persoanele fără venituri vor beneficia de ajutoare pentru alimente, potrivit unei hotărâri luate în ședința de marți a Guvernului
Foto: expressdebanat.ro

Guvernul a adăugat marți o nouă categorie de persoane care vor beneficia de ajutoare pentru alimente, și anume, persoanele fără venituri. De asemenea, limitele de venituri din pensii şi indemnizaţii de şomaj eligibile pentru primirea ajutoarelor alimentare se măresc de la 400 de lei pe lună la 450 de lei, se arată  într-un comunicat de presă postat pe site-ul Guvernului.

„Astăzi, Guvernul a adoptat o Hotărâre prin care se operează o serie de modificări în derularea Programul Operațional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014. Astfel, actul normativ va extinde numărul beneficiarilor, întrucât limitele de venituri din pensii și indemnizații de șomaj eligibile pentru primirea ajutoarelor alimentare vor fi modificate de la 400 lei/lună la 450 lei/lună. În plus, se adaugă o nouă categorie de beneficiari pentru aceste ajutoare, respectiv persoanele fără venituri. De asemenea, se specifică în clar o serie de categorii de persoane care nu pot primi ajutoare alimentare (persoane care satisfac stagiul militar, execută pedepse privative de libertate etc.)”:

Pe de altă parte, Hotărârea stabilește trecerea la baza de date oferită de autoritățile locale și renunțarea la distribuția pe bază de cupoane, precum și procedurile pentru lichidarea stocurilor de ajutoare alimentare înregistrate la finalizarea distribuției pe lista de cupoane și pe lista suplimentară.

De asemenea, produsele alimentare livrate de furnizori vor fi verificate prin direcțiile județene ale ANSVSA, mai scrie sursa citată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră