Ofertele de nerefuzat pe internet privind cumpărarea unei mașini pot deveni țepe de mii de euro (VIDEO)

Ofertele de nerefuzat pe internet privind cumpărarea unei mașini pot deveni țepe de mii de euro (VIDEO)

În cazul în care vreți să cumpărați o mașină și ați găsit o ofertă de nerefuzat pe internet, trebuie ca mai întâi să verificați cu atenție vânzătorul şi buna lui intenţie, pentru că un chilipir se poate transforma numaidecât într-o înşelăciune de câteva mii de euro, informează B1 TV.

Totul începe de la un banal anunţ, iar după ce aşa-zisul vânzător câştigă încrederea clientului, îi cere să transfere o sumă de bani pe numele unui apropiat.

Cei care acceptă pot avea neplăcerea să constate că banii au fost retraşi fără acordul lor.

”În primul rând, niciodata nu trebuie să trimitem bani în avans când cumpărăm o mașină de pe internet. Întotdeauna trebuie să vedem mașina și apoi să o verificăm”, ne sfătuiesc  experţii din domeniul vânzărilor auto.
Şi asta pentru că cel mai sigur sistem prin care se poate face transfer rapid de bani a devenit o posibilă platformă de înşelăciuni.

Reţeta folosită de escroci pentru a-şi înşela victimele îi vizează pe cei care caută pe internet să-şi cumpere o maşină ieftină la mâna a doua.

”Vă rog să înţelegeţi că nu solicit o plată în avans, singurul care ar putea ridica banii din Anglia sunteţi dumneavoastră. Eu nu voi avea acces la bani decât după ce vom schimba numele destinatarului cu numele meu. Acest transfer vă costă aproximativ 70- 80 EUR, această sumă o scad eu din preţul maşinii”.

Aşa sună o parte din mailul pe care aşa zisul vânzător îl dă atunci când consideră că cel care vrea să cumpere maşina s-a lăsat convins de păcăleală.

În acest stadiu se ajunge însă după un schimb anterior de mail-uri în care i se explică doritorului de chilipir că vânzătorul se află în străinătate, într-un loc în care nu are semnal prea bun la telefon.

Cei care intenţionează să înşele profită de naivitatea celor care au dispun de bani puţini. Astfel pe site-urile de profil apar anunţuri care mai de care mai ofertante.

”În general, cei care pun anunțuri pentru a înșela, pun pe site-uri mai puțin cunoscute. Pot fi identificați foarte ușor. În momentul în care nu răspund la telefon, intră căsuța vocală și e rugat cumpărătorul să comunice doar pe email cu vânzătorul. Este un semn care ne poate spune că este o posibilă fraudă”, spune Mihai Cune, business manager site auto.

Dacă totuşi vă lăsaţi păcălit, puteţi apela cu încredere la instanţă.

Ofertele de nerefuzat pe internet privind cumpărarea unei mașini pot deveni țepe de mii de euro

Urmăriți B1TV.ro și pe
`