Warren Buffett, al treilea cel mai bogat om din lume, vrea majorarea impozitelor pentru americanii bogați: Au fost răsfățați destul

Warren Buffett, al treilea cel mai bogat om din lume, vrea majorarea impozitelor pentru americanii bogați: Au fost răsfățați destul

Warren Buffett, al treilea cel mai bogat om din lume, a cerut Congresului SUA să majoreze impozitele pentru persoanele cu averi consistente pentru a contribui la reducerea deficitului bugetar al Statelor Unite, menționând că această decizie nu va afecta nici investițiile, nici creșterea numărului de locuri de muncă, relatează Bloomberg.

“Eu și prietenii mei am fost răsfățați destul de către un Congres prietenos cu miliardarii”, a declarat că președintele Berkshire Hathaway Inc.

În opinia miliardarului Congresul a administrat greșit problema deficitului bugetar, drept pentru care mulți americani și-au pierdut încrederea în capacitatea acestuia de a gestionat situația financiară a Statelor Unite.

Vorbind despre factura plătită în anul fiscal trecut, Buffett a declarat că impozitul pe care l-a achitat pentru salariile angajațiilor săi, precum și cel plătit în numele său a fost 6.938.744 dolari.

“Pare o mulțime de bani, dar ceea ce am plătit a fost numai 17,4% din venitul meu impozabil și, de fapt, a fost un procent mai mic decât a plătit oricare dintre celelalte 20 de persoane din biroul nostru. Sarcinile lor fiscale au variat de la 33% la 41%, iar media a fost de 36%”, a declarat Warren Buffett.

“Săracii luptă pentru SUA în Afganistan, mega-bogații beneficiază de facilități fiscale”

Președintele Berkshire Hataway Inc. susține că pentru cei 8.274 de contribuabili cu venituri de 10 milioane de dolari sau mai mult ar trebui introdusă o taxă suplimentară.

“În timp ce săracii și clasa de mijloc luptă pentru noi în Afganistan și în timp ce majoritatea americanilor se chinuie să le ajungă banii de pe o zi pe alta, noi ce mega-bogați beneficiem în continuare de facilități fiscale extraordinare”, a spus Buffett.

Totodată, afaceristul este de părere că ideea că impozitele mari ar descuraja angajările și investițiile este falsă.

“Oamenii investesc pentru a face bani, iar potențialele taxe niciodată nu i-au speriat. Pentru cei care susțin că impozitele mai mari ar afecta crearea de locuri de muncă, aș nota faptul că o rețea de aproape 40 de milioane de locuri de muncă a fost creată între 1980 și 2000. Știți ce s-a întâmplat de atunci: rate mai mici de impozitare și mai puține locuri de muncă create”.

Potrivit unui raport al autorităților americane făcut public la începutul lunii august, rata șomajului din America a fost în medie de 9,5% în ultimii doi ani, scăzând la 9,1% în luna iulie, de la 9,2%.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`