Reprezentanții Instituției Prefectului Vrancea au anunțat vineri că un număr de 260 de persoane au fost vaccinate în cursul zilei de joi, iar până la data prezentă niciun beneficiar imunizat cu prima doză de ser nu a prezentat reacții adverse.
„La Spitalul Judeţean de Urgenţă «Sfântul Pantelimon»Focşani au fost vaccinate 130 persoane, la Spitalul Militar de Urgenţă «Dr. Alexandru Popescu»Focşani, 30 de persoane şi la Cercul Militar Focşani, un număr de 55 de persoane. De asemenea, au fost vaccinate 25 de persoane la Spitalul Municipal Adjud, zece persoane la Spitalul de Boli Cronice Dumbrăveni şi alte zece persoane la Spitalul Orăşenesc Panciu. Până la data prezentă niciun beneficiar imunizat cu prima doză de vacin nu a prezentat reacţii adverse”, se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, de Instituţia Prefectului Vrancea, potrivit Agerpres.
Vestea vine în contextul în care Prefectura Vrancea anunța, joi, căpeste 500 de cadre medicale din județ au fost vaccinate împotriva COVID-19 în primele trei zile de campanie și că niciuna dintre acestea nu a prezentat reacții adverse.
„În data de 4 ianuarie s-au imunizat 104 cadre medicale, dintre care 80 la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) ‘Sfântul Pantelimon’ Focşani şi 24 persoane la Spitalul Militar de Urgenţă ‘Dr. Alexandru Popescu’ Focşani. În data de 5 ianuarie au fost vaccinate 209 persoane încadrate în prima etapă de vaccinare, dintre care 70 de cadre medicale au fost imunizate la SJU Focşani, 24 de persoane la Spitalul Militar Focşani, 25 la Spitalul orăşenesc Panciu, 30 la Spitalul Boli Cronici Dumbrăveni şi 60 de persoane la Spitalul ‘N.N. Săveanu’ Vidra. Miercuri s-a efectuat un număr total de 210 vaccinări. La SJU Focşani s-au imunizat 95 de cadre medicale, la Spitalul Militar Focşani 25 de persoane, în cadrul Cercului Militar Focşani (Casa Armatei) 60 de persoane şi la Spitalul Municipal Adjud 30 de persoane”, se arăta într-un comunicat de presă al Prefecturii Vrancea.
În România, campania de vaccinare anti-COVID-19 a început în 27 decembrie, iar prima persoană vaccinată a fost Mihaela Anghela, asistentă medicală generalistă și membră a echipei care a preluat primul caz de infecție cu SARS-CoV-2 confirmat la nivel național. Conform datelor din cel mai recent bilanț, pe teritoriul României au fost confirmate în total 658.958 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar591.596 de pacienți au fost declarați vindecați.