Ajutoare de urgență pentru rudele victimelor incendiului de la Institutul ”Matei Balș”: Câți bani vor primi familiile celor afectați

Ajutoare de urgență pentru rudele victimelor incendiului de la Institutul ”Matei Balș”: Câți bani vor primi familiile celor afectați
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, la finalul ședinței Executivului că a fost aprobată o hotărâre de guvern privind acordarea de ajutoare de urgență pentru familiile victimelor incendiului de la Institutul ”Matei Balș”.

Ce ajutoare ar putea primi familiile victimelor incendiului de la Institutul ”Matei Balș”

„A fost aprobată o hotărâre de guvern din partea Ministerului Muncii, un lucru pe care l-am făcut și după tragedia de la Piatra Neamț. A fost aprobat o hotărâre de guvern prin care se propune acordarea de ajutoare de urgență pentru sprijinirea familiilor aparținătoare a victimelor tragediei de la Institutul Național „Matei Balș”, soldat cu decesul unor bolnavi și rănirea altora. Se propune ca familiile celor afectați să beneficieze de un ajutor de urgență în valoare de 5.000 de lei pentru fiecare persoană afectată”, a anunțat Florin Cîțu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

11 pacienți, prinși în incediul de la Institutul ”Matei Balș” au murit

11 pacienți care erau internați în pavilionul V al Institutului ”Matei Balș” unde a avut loc incendiul au decedat. Cinci dintre ei au murit în ziua tragediei, iar alții și-au pierdut viața ulterior, în unitățile medicale în care au fost transferați.

Alți pacienți, transferați în dimineața zilei de vineri la alte unități medicale din București sunt în continuare internați. Ministerul Sănătății a dat, miercuri, noidate cu privire la starea de sănătate a acestora.

  • Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Ioan” din Bucureşti: 10 pacienţi în stare stabilă (1 pacient externat în 2 februarie 2021)
  • Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti: 3 pacienţi. 1 pacient intubat pe ATI, 2 pacienţi stabili.
  • Spitalul Universitar de Urgenţă „Elias” din Bucureşti: 4 pacienţi în stare stabilă.
  • Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş” din Bucureşti: 6 pacienţi. 2 pacienţi în stare gravă (ATI), 4 pacienţi în stare stabilă.
  • Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” din Bucureşti: 3 pacienţi în stare stabilă (ATI).
  • Spitalul Militar Central din Bucureşti: 2 pacienţi. SMC: 2 pacienţi în secţia ATI, ambii în stare gravă, intubaţi. ROL2: toţi pacienţii au fost externaţi.
  • Spitalul „Witting” din Bucureşti: 2 pacienţi, stare stabilă.
  • Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti: 4 pacienţi. 3 pacienţi în stare stabilă, 1 pacient în secţia ATI, intubat.
  • Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti: 2 pacienţi stare stabilă. 1 pacient va fi externat în cursul zilei de astăzi.
  • Spitalul Monza din Bucureşti: 3 pacienţi în stare stabilă.
Ultima oră
00:08 - Alexandru Rafila: PSD nu poate să aibă doar Ministerul Sănătății într-un moment atât de greu. Ar fi boicotat de Dan Vîlceanu. Cum să rezolvi o criză fără să ai resurse?
00:05 - Lora nu mai poate să facă fața emoțiilor: „A murit cu mine”
23:59 - Alexandru Rafila (PSD) cere o lună de „solidaritate națională” împotriva pandemiei: Dacă ne ținem serios de treabă, putem obține imunitatea colectivă spre sfârșitul anului
23:57 - Emma Raducanu, elogiată de către Simona Halep: „Poate să intre în top 10 WTA foarte repede”. Ce i-a atras atenția în mod special fostului lider mondial
23:40 - Marea Britanie: Supermarketurile ascund rafturile goale cu poze cu legume și fructe. „Mmmm, fotografii delicioase cu sparanghel” (FOTO)
23:40 - Alexandru Cicâldău, gol pentru Galatasaray în derby-ul cu Beșiktaș. Internaționalul român a reușit o performanță fără precedent după decembrie 2015 (FOTO, VIDEO)
23:27 - Cosmin Natanticu, pus în fața unei alegeri decisive. Eliza: „Mi s-au promis lucruri și nu s-au mai întâmplat”
23:15 - Pepe, din nou îndrăgostit. A fost surprins de paparazzi cu noua iubită și noul bolid de lux (FOTO)
23:07 - Octavian Jurma: Agresivitatea bolii în ultima vreme face medicii și specialiștii în boli infecțioase să suspecteze că am putea avea de-a face în România cu o nouă variantă Delta (VIDEO)
23:02 - Haos după impunerea certificatului verde COVID pentru accesul în instituții: „Mi-a spus să depun online. Ce e aia?“