Procuroarea care anchetează dosarul Tel Drum, replică USTURĂTOARE pentru Tudorel Toader: Să aibă răbdare să citească o lege până la capăt!

Procuroarea care anchetează dosarul Tel Drum, replică USTURĂTOARE pentru Tudorel Toader: Să aibă răbdare să citească o lege până la capăt!

Procurorul DNA Alexandra Lăncrănjan, care instrumentează dosarul Tel Drum în care este acuzat şi liderul PSD, Liviu Dragnea, reacţionează după ce Tudorel Toader a contrazis Ambasada Germaniei de la Bucureşti, afirmând că abuzul în serviciu nu este incriminat în mod distinct în Codul Penal din Germania.

„Pentru un om care se consideră un profesionist al dreptului este foarte important să aibă răbdare să citească o lege până la capăt, să argumenteze fără a denatura realitatea juridică și atunci când argumentele nu sunt în favoarea teoriei sale să accepte fără a deturna textul legal sau a omite lucruri”, a scris Alexandra Lăncrănjan sâmbătă, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Cand nu mai poti sa faci asta…
Spre exemplu, in Germania sunt foarte multe articole in codul penal care reglementeaza actiuni specifice ale functionarilor publici fara a le denumi abuz in serviciu.
Dar exista si acest text:
Articolul 266 din Codul penal german reglementează o infracțiune privitoare la atribuțiile de serviciu (în varianta germană Neloialitate), cu următorul conținut:
Secțiunea 266
(1) Fapta persoanei care abuzează de autoritatea ce i-a fost acordată prin lege, prin învestirea de către o autoritate publică sau pe cale convențională, de a dispune de bunurile altei persoane sau de a efectua acte în numele sau interesul altei persoane ori de a-și asuma obligații în numele acesteia sau care își încalcă obligația de a proteja drepturile patrimoniale și interesele altei persoane, obligație stabilită prin lege, decizie a autorității publice sau pe cale convențională, și, prin urmare, provoacă prejudicii respectivei persoanei, se pedepsește cu închisoarea de cel mult cinci ani sau cu amendă.
Daca un jurist ar citi codul penal german integral ar putea, fara niciun efort, sa constate ca abuzul in serviciu este incriminat atat in articole cu o specificitate mare cat si in acest articol care acopera celelalte ipoteze posibile”, a mai notat procuroarea.

Reacţia Alexandrei Lăncrănjan vine după ce Ministrul Justiţiei a susţinut că abuzul în serviciu nu este incriminat în mod distinct în Codul Penal din Germania, deşi calitatea de funcţionar public sau european apare ca element de agravare în cazul mai multor infracţiuni (Detalii AICI).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`