Există un produs alimentar, despre care nu multă lume știe că poate rămâne comestibil ani sau chiar decenii. În schimb, printre modificările pe care le suportă odată cu trecerea timpului se numără culoarea întunecată, consistență mai groasă și gustul, relatează Click.ro.
Când este depozitată corespunzător, mierea nu se strică niciodată, potrivit apicultorului Whendi Grad.
„Mierea se va întuneca și/sau se va cristaliza, dar este totuși sigură de mâncat”, a spus ea.
Recipientele din metal sau plastic pot oxida mierea, iar căldura îi poate schimba aroma. Deci, pentru cele mai bune rezultate, depozitați-l departe de orice electrocasnice care produc căldură în bucătărie. Și mai important este sigilarea mierii într-un recipient de sticlă etanș pentru a preveni fermentarea, a spus Grad.
Conținutul scăzut de umiditate al mierii împiedică bacteriile să supraviețuiască. De aceea, mierea pur și simplu nu se strică.
Datele de expirare pentru mierea vândută comercial sunt mai mult un marker pentru magazine de a avea stocuri mai proaspete. Cea mai mare parte a mierii se va vinde cu mult înainte ca această dată să se apropie, dar dacă iei o sticlă cu doar câteva luni rămase în „feeria optimă”, poți fi sigur că mierea este în regulă pentru o lungă perioadă de timp, potrivit sursei citate.
Așadar, data viitoare când adăugați miere la un desert sau o puneți cu lingura în ceai pentru a calma o durere în gât, veți ști că beneficiile sale merg dincolo de aromă. Și acum puteți justifica cumpărarea a cât de multă miere doriți – nu va expira, scriu cei la la Allrecipes.