Alin Stoica, prefectul Capitalei: Vom face eforturi pentru a proteja în primul rând personalul sanitar și cel didactic (VIDEO)

Alin Stoica, prefectul Capitalei: Vom face eforturi pentru a proteja în primul rând personalul sanitar și cel didactic (VIDEO)
Alin Stoica, prefectul Capitalei / Foto: captură B1 TV

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a explicat că până la noi măsuri guvernamentale, acestea fiind în pregătire la Palatul Victoria, Prefectura va întreprinde și ea o serie de acțiuni. La „Talk B1” cu Aneta Sângeorzan, vineri seară, oficialul a subliniat că eforturile se vor concentra în primul rând pe a proteja personalul sanitar și cel didactic.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Prefectul Capitalei, pe B1 TV. Alin Stoica, despre eforturile anti-pandemie

„Am avut astăzi o ședință în acest sens, pentru a vedea care sunt măsurile pe care putem să le întreprindem la nivel local. Până în momentul în care vor apărea și măsuri pe care Guvernul le pregătește – și știm că sunt în pregătire aceste măsuri, și le vom implementa, dar până atunci vom face și noi o serie de acțiuni. Am investigat câteva lucruri și am pornit de la două categorii, și anume cele mai expuse categorii, personalul sanitar și personalul didactic. Vom face eforturi pentru protejarea în primul rând a acestor două categorii și e absolut firesc pentru că personalul sanitar va fi din nou în prima linie, a dus greul și înainte și va fi expus, și de asemenea personalul didactic pentru că, lucrând cu copiii și știm foarte bine că o parte din ei nu pot fi vaccinați, trebuie să asigurăm protecția copiilor și evident și protecția cadrelor didactice”, a afirmat Alin Stoica.

Prefectul Capitalei spune că a existat un chestionar adresat personalului sanitar și că, pe baza sa, vor fi întreprinse și o serie de acțiuni concrete.

„Am avut un chestionar pe care l-am adresat categoriei de personal sanitar pe care o avem în vedere, să știm de ce personalul care a rămas nevaccinat a fost reticent la vaccin sau nu s-a vaccinat până acum. Pe baza acestor informații pe care le-am cules prin chestionar, vom avea și o serie de acțiuni concrete, prima dintre ele fiind diseminarea de informații și discuții directe între specialiști și personalul medical care este pe postul de asistente sau infirmiere, sau brancardieri și care probabil că nu au avut acces suficient la informație. Aceasta va fi prima acțiune pe care o vom face”, a adăugat Alin Stoica.

El a precizat că nu a fost vorba despre un sondaj în sens științific.

„A fost un chestionar, care a fost adresat și la care s-a răspuns benevol, iar răspunsurile respective le folosim tocmai pentru a putea să avem o imagine despre motivele pentru care nu s-au vaccinat, dar doar în cazul acestei categorii. Nu vorbim de toată populația Bucureștiului”, a adăugat prefectul Alin Stoica.

Ultima oră
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)
18:45 - Loto 6/49. Rezultate Loto 6/49, Joker, Noroc Plus și Super Noroc
18:33 - Cristian Diaconescu, despre prezența lui Klaus Iohannis la Congresul PNL: Cerere de implicare din partea partidelor va fi întotdeauna. Este decizia Președintelui dacă și câți pași face într-o direcție sau alta (VIDEO)