Alina Bica: “A fost o decizie comună Coldea – Kovesi în privința dosarului meu”

Alina Bica: “A fost o decizie comună Coldea – Kovesi în privința dosarului meu”

Fostul procuror-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Alina Bica, lansează acuzații dure la adresa șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Bica insinuează că la baza celor 3 dosare penale care i s-au întocmit și a arestărilor sale a stat relația tensionată dintre ea și Kovesi.

”Știu ce antipatie exista din partea procurorului-șef al DNA față de mine. (…) Era mai mai mult decât o tensiune evidentă. Am avut la un moment dat un diferent pe tema unei poziții publice și am contrazis-o public. În timp, lucurile s-au acutizat”, a spus fosta șefă DIICOT la Antena 3.

“Să știți că eu n-am plecat de bine de la Ministerul Justiției”, a adăugat Bica.

De asemenea, aceasta a amintit și de un mare dosar deschis pe vremea când conducea DIICOT-ul, caz ce o viza direct pe Kovesi.

Este vorba despre “Dosarul Transgaz" (în care fratele Laurei Kovesi este investigat de procurori DIICOT).

"El ar putea fi antipatia doamnei procuror – șef față de mine”, a mai spus Bica.

Despre relația sa cu adjunctul SRI, Florian Coldea, Bica a spus: “A fost o decizie comună Coldea – Kovesi în privința dosarului meu. (…) Au mers împreună. Când s-a cerut aviz pentru arestarea mea, la CSM au fost prezentate și note de la un anumit serviciu”.

Alina Bica a mai susținut că știa, încă de când a preluat funcția de procuror șef al DIICOT, că i se pregătește ceva și chiar și-a scris demisia, însă a fost întoarsă din drum ”de un înalt oficial”.

"Nu am un război personal cu Alina Bica". Kovesi răspune acuzațiilor fostei șefe DIICOT, Alina Bica – Citește AICI reacția integrală a șefei DNA

Ultima oră
20:51 - MAE, avertisment de călătorie pentru românii care călătoresc în Spania: Precipitații, furtuni și vânt de coastă
20:42 - Tanczos Barna, despre cazul Octavian Berceanu: Trebuie să creăm instituții care merg mai departe fără sincope și dacă un conducător bun părăsește corabia guvernării. Sper că săptămâna viitoare vor fi ape mai liniștite în coaliție (VIDEO)
20:36 - Ministrul Mediului, Tánczos Barna, despre urșii care au terorizat Brașovul: „E perioada în care aceste exemplare se apropie din ce în ce mai mult de localități”
20:22 - Ministrul Mediului, Tánczos Barna: Nu mai există acel fenomen de despădurire care s-a constatat acum 5 – 10 ani. A existat complicitate din partea multor organe care ar fi trebuit să protejeze pădurea
20:13 - Tanczos Barna, după discuția cu activistul de mediu bătut la Suceava: I-am spus că trebuie să avem tot timpul grijă să nu se întindă coarda foarte mult. Nu vom reuși niciodată să ne substituim organelor de anchetă (VIDEO)
20:00 - Focar de COVID-19 la Primăria Deva: „Au fost luate măsuri de dezinfecție, iar persoanele bolnave au intrat în izolare”
19:49 - Comisia Europeană va lansa un plan pentru ca UE să facă față la creșterile mari de prețuri la energie
19:41 - Irineu Darău, după ce a spus că alegerile din USR PLUS au fost organizate inechitabil, incompetent și anti-democratic: „Nu cred că poți trata un candidat în felul acesta” (VIDEO)
19:16 - ANAF: Şase firme cu sedii în Bucureşti şi judeţul Gorj au vândut cosmetice de 62,5 milioane lei, fără factură
19:12 - Emilian Imbri: Intensitatea pandemiei o creează omul prin comportamentul lui / Nu cred că ține încă de anotimpuri, în alte țări și vara a fost o explozie de infectări / N-ar fi fost nimic dacă relaxarea era dublată de vaccinare (VIDEO)