ANCAB a efectuat aproape 120.000 inspecții video în canalizare (FOTO)

ANCAB a efectuat aproape 120.000 inspecții video în canalizare (FOTO)

Sambata, 8 iulie, s-a produs o surpare de aproximativ 1 mp pe aleea de acces secundar a Spitalului Militar, pe fondul precipitatiilor istorice din 3-4 iulie si a vechimii retelei de canalizare din zona, racordul inlocuit descarcadu-se in reteaua de canalizare de pe str Mircea Vulcanescu cu dn 60/90 cm, anul de punere in functiune fiind 1901.

Aceasta surpare a fost reparata in timp record de Apa Nova – Compania de Ape Bucuresti, astfel, duminica dimineata la ora 06.00 au fost incheiate lucrarile, inclusiv asfaltare. Reclamatia de surpare canalizare a fost primita prin call center la ora 15.02 in data de 08.07.2017, iar la ora 06.00 in data de 09.07.2017 s-a finalizat lucrarea cu aducerea terenului la starea initiala. Interventia a fost efecuata pe timp de noapte, fiind inlocuit tot racordul spitalului, la adancime de 3 m.

In Bucuresti exista 125.940 racorduri la reţeaua de canalizare. Mentionam ca prin programele preventive pe care le efectueaza ANCAB (atat vizual, cat si cu roboti) este verificata atat starea de functionare cat si gradul de degradare a retelelor publice de canalizare. Astfel, au fost prevenite zeci de avarii grave, doar anul acesta.

Din fericire, a fost singura surpare inregistrata in urma evenimentelor pluviale de saptamana trecuta, desi volumul de apa tranzitat de reteaua de canalizare a depasit 12 mil metri cubi, iar debitul inregistrat l-a depasit pe cel al Oltului.

Spre comparatie, la Paris, in cazul unor ploi cu intensitate comparabila (49l/mp/ora), au fost inundate zeci de statii de metrou, in conditiile in care in Bucuresti singurele probleme au fost acumulari de apa pe cateva zeci de strazi (rezolvate in cateva ore). Sistemul de canalizare a facut fata, datorita investitiilor realizate de ANCAB (anul acesta se investesc aproximativ 30 mil EURO in infrastructura de apa si canalizare a Capitalei) .

De asemenea precizam calungimea totală a reţelei de canalizarea Municipiului Bucurestieste de cca. 2.377 km si este compusa dinpeste 125.940 racorduri la reţeaua de canalizare, cu o lungime totală de cca. 944,6 km,peste 50.950 guri de scurgere, cu o lungime totală a racordurilor de cca. 255 km sipeste 67.140 de cămine de inspecţie, existand de asemenea17 km de caseta transport ape uzate sub Dambovita.

ANCAB intervine prompt la toate avariile atat cele semnalate de catre clienti cat si la cele pe care le descopera datorita programului de mententanta preventiva desfasurat, in paralel cu urmarirea lucrarilor de investitii planificate. Cateva cifre ale interventiilor la reteaua de canalizare, realizate de Apa Nova-Compania de Ape Bucuresti pe parcursul anului 2016:

Eficienta retelei de apa si canalizare a Capitalei a crescut semnificativ, iata un grafic din intervalul in care Apa Nova a preluat administrarea acestei retele:

  • Retea apa potabila:

  • Retea canalizare:

Concepută să preia apa uzată adusă de restul colectoarelor şi să o transporte la staţia de epurare de la Glina, caseta de sub Dâmboviţa a fost construită în anii 1980, iar din anii 1990 nu a mai fost deloc intreţinută, până ce a fost transferată în exploatarea Apa Nova în anul 2011. Până atunci, din cauza lipsei de lucrări de întreţinere, caseta şi-a redus capacitatea de transport a apelor colectate la aproximativ 47% din capacitatea maximă pentru care a fost proiectată. Exploatarea incorectă atât de mult timp a însemnat şi faptul că readucerea la gradul optim de funcţionare nu a fost deloc un proces simplu, în 2015 ANCAB reuşind aducerea casetei la capacitate maximă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`