Aroganța premierului victor Ponta a renăscut în spaţiul public: "Cred că premierul rămâne în criză de atitudini, nu de idei"

Aroganța premierului victor Ponta a renăscut în spaţiul public: "Cred că premierul rămâne în criză de atitudini, nu de idei"

Aroganța premierului victor Ponta a renăscut în spaţiul public. Iniţial, prăbuşirea de după alegerile, primul-ministru părea mai semrit în fața românilor, dar impotenţa preşedintelui Iohannis, care nu reuşeşte să fie un mediator activ între societate şi clasa politică, a îngropat emoția lui Ponta.

Teodor Railescu scrie, într-un articol publicat pe Adevărul.ro, că Victor Ponta aruncă în lupta comunicării publice ultima redută: autismul, făcând referire la faptul că premierul nu a dorit să răspundă jurnaliștilor la întrebări incomode.

“Securizându-şi chiar şi un fragil echilibru pe fronturile deschise, Victor Ponta renaşte în propria-i aroganţă şi nu se poate ascunde să nu o manifeste public. De altfel, pare a fi şi aceasta o strategie de impresionare a contestatarilor: controlez totul, sunt sigur pe mine, faceţi paşi! Însă ceva s-a schimbat şi nu este vorba de maturizarea politică. La toate cele de mai sus se mai adaugă o nouă nuanţă din ce în ce mai evidentă. Refuzul autist de răspunde la întrebările dificile. Glumiţele parcă nu mai prind ca pe vremuri, expedierea ziariştilor incomozi cu un „hai, pa!” nu mai funcţionează, ba chiar îi face mai insistenţi, răspunsul pe lângă subiect nu mai este acceptat de nimeni, iar corupţia omniprezentă în jurul premierului nu mai poate fi acoperită cu performanţe economice. Prin urmare, Victor Ponta se foloseşte de resursa cea mai abundentă – aroganţa – şi aruncă în lupta comunicării publice ultima redută: autismul”, notează Raileanu.

“Cred că premierul rămâne în criză de atitudini, nu de idei. Mai precis, toate soluţiile comportamentale care funcţionau pentru el în spaţiul public nu mai sunt pertinente, iar criza aceasta este din ce în ce mai greu de ascuns. Ies la suprafaţă „scăpări” semne ale unui declin politic greu de oprit, iar soluţiile comportamentale naturale sunt clar depăşite. Până la urmă, suntem prizonierii propriului nostru eu” , adaugă Raileanu în articolul său.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`