Bacalaureat 2020, toamna. Absolvenții dau probele scrise la alegere a profilului și specializării

Bacalaureat 2020, toamna. Absolvenții dau probele scrise la alegere a profilului și specializării

Bacalaureat 2020 sesiunea de toamnă a început luni, 24 august, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Examenul a continuat marți, 25 august, cu proba obligatorie a profilului, iar pe data de 26 august va fi proba la alegere a profilului/specializării.

Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă. Probele la alegere a profilului

Peste 42.700 de candidați s-au înscris la examenul maturității, iar cei mai mulţi dintre ei provin din promoţia curentă.

Ca și la sesiunea de vară, absolvenții de liceu trec prin triajul epidemiologic înainte de intrarea în sala de examen.

Pe 26 august 2020 esteproba la alegere a profilului și specializării– proba Ed) –examen scris.

Absolvenții trebuie să aleagă una dintre următoarele materii, pentru examen, în funcție de studiile urmate în liceu:

  • Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică– elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională

  • Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie– absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretica, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celui menționat mai sus

Amintim că din programa pentru examen a fost eliminată materia care ar fi trebuit predată în semestrul al II-lea din clasa a XII-a.

Elevii vor intra în sala de examen până la ora 8.30, urmând ca la ora 9.00 să primească subiectele. Acestea, dar ;i baremele de corectare poti fi văzute pe bacalaureat.edu.ro.

Calendar sesiunea de toamnă BAC 2020

Probele scrise sunt programate în săptămâna 24 – 27 august, după cum urmează:

  • 24 august: Limba şi literatura română – E.a)

  • 25 august: proba obligatorie a profilului – E.c)

  • 26 august: proba la alegere a profilului şi specializării – E.d)

  • 27 august: Limba şi literatura maternă – proba E.b)

  • 2 septembrie: afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00)

  • 2 – 4 septembrie: rezolvarea contestațiilor

  • 5 septembrie: afișarea rezultatelor finale.

Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se pot realiza în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă, la probele de profil din cadrul examenului naţional de Bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice”, afirmă MEC, într-un comunicat de presă.

Afişarea primelor rezultate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) şi va fi urmată de etapa depunerii contestaţiilor, în aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD).

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, potrivit Ministerului Educației.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:09 - Decorațiunile de Crăciun care ne pot pune viața în pericol. Riscurile sunt mai mari la copii și animalele de companie
22:05 - Ionel Bogdan (PNL), replică pentru Călin Georgescu după decizia de aderare la Schengen: Doar vine cu tot felul de teoriii pe care le vinde pe ici, pe colo, fără să știe cu adevărat realitatea și ce se întâmplă cu adevărat în mediul rural (VIDEO)
21:53 - Tânără plimbată în lesă în cadrul unei gale în care bărbați luptă cu femei. Organizatorul: „Păi așa am făcut și eu cu soția, toate iubitele mele” / Fata: „Nu m-am simțit înjosită deloc”
21:41 - Bogdan Paraschiv, după aderarea deplină a României la Schengen: Ar trebui să se pună pe umerii Guvernului României o presiune mai mare prin asumarea unor investiții și mai mari în rețeaua de autostrăzi necesară (VIDEO)
21:34 - Accident grav la ieșirea din Ploiești. Nouă persoane au ajuns la spital
21:29 - Alimentele nesănătoase, interzise în unitățile de învățământ. Ce au și ce nu au voie elevii să mănânce
21:11 - Județul care va primi tilul de Regiune Gastronomică a Europei din 2027. Ce preparate au cucerit jurații
21:08 - Bonusul de Crăciun. Vești bune pentru acești angajați din România. Câţi bani vor primi la final de an
21:07 - S-a câștigat marele premiu la Loto 6/49, de peste 100.000 de euro. De unde a fost cumpărat biletul norocos și cât a costat
20:55 - Radu Miruță (USR): Noi suntem foarte atenți să ne convingem dacă cu adevărat se dorește, în acest proiect de coaliție, să se schimbe modul în care s-au condus lucrurile în România (VIDEO)