Benzi noi de autobuz, în București. Ce riscă șoferii care circulă pe acestea

Benzi noi de autobuz, în București. Ce riscă șoferii care circulă pe acestea
Foto simbol: Societatea de Transport București - STB SA / Facebook

Capitala a implementat benzile speciale pentru transportul public în comun pentru a îmbunătăți traficul, dar și pentru a încuraja oamenii să utilizeze mijloacele de transportul în comun. Dar, șoferii care vor circula pe aceste benzi vor primi sancțiuni usturătoare.

Benzi exclusive pentru autobuze, în București

Vor fi în jur de 20 de kilometri de tronsoane care vor avea benzi exlusive pentru autobuze pentru a încuraja oamenii să lase mașinile în parcare și să se deplaseze cu mijloacele de transport în comun, conform Gândul.

Principalul obiectiv al municipalității este fluidizarea traficului și reducerea duratei călătoriilor pe anumite trasee în felul următor:

– 3 minute de la Piața Presei la Arcul de Triumf, față de 25-20 minute! (cu oprire 2 stații);
– 3 minute de la Victoriei la Aviatorilor, față de 20-25 minute! (cu oprire 2 stații);
– 30 secunde de la Piața Beijing la Aviatorilor, în loc de 18-20 minute (cu oprire 1 stație);
– 1 minut și 30 de secunde de la Piața Floreasca la Spitalul Floreasca, în loc de 20-24 minute! (cu oprire în 2 stații).

Ce sancțiuni pot primi șoferii

Șoferii care vor circula pe benzile destinate autobuzelor vor fi filmați, videoclipurile vor ajunge la poliție și se vor trezi cu amenzi uriașe. Încălcarea acestei reguli le poate aduce conducătorilor auto amenzi cuprinse între 870 și 1.160 de lei. În plus, indiferent de distanța pe care o parcurg pe aceste benzi, nu vor putea scăpa de amendă.

Dar, poliția nu va sancționa intrarea pe banda de autobuz dacă șoferul vrea să intre pe o stradă lateral sau pentru a depăși un obstacol temporar.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
08:49 - Continuă haosul din Georgia după alegerea președintelui. Actuala șefă a statului nu vrea să plece și cere reorganizarea alegerilor
08:22 - Marea problemă pentru România de la intrarea completă în Schengen. Ce s-ar putea întâmpla de la 1 ianuarie
23:51 - „360 de grade”, cu Alina Bădic | Prof. univ. dr. Dulcan: Un om care respectă legile bunului simț e mult mai agreat de rațiunea divină decât unul care se dă toată ziua cu capul de icoane, apoi își chinuie familia (VIDEO)
23:25 - „360 de grade”, cu Alina Bădic | Prof. univ. dr. Dulcan: Suferința este una dintre căile ce i se dau omului pentru a se înțelepți, pentru a se întreba, pentru a învăța ceva (VIDEO)
22:57 - Românii au ajuns să facă ”echipă” ca să cumpere porc de Crăciun. Cât costă un kilogram
22:26 - Rata de abandon universitar este tot mai mare. „Nu sunt informații actualizate, ceea ce se cere pe piața muncii”
21:49 - Arad: Poliţiştii locali i-au vizitat acasă pe elevii chiulangii. Ei susțin că nu se pot trezi dimineața să meargă la școală. Ce spun părinții
21:23 - Miliardarul Isak Andic, fondatorul lanțului de modă Mango, a murit după ce a căzut de pe o stâncă
20:58 - Simona Pătruleasa, despre cum îşi educă fiica: „Ne percepe ca fiind exigenţi, dar credem că în viitor ne va mulţumi”. Ce reguli trebuie să respecte Ingrid
20:17 - Câți bani face Denisa Tănase, fosta membră a trupei Bambi. Și-a construit un imperiu datorită parfumurilor