Un bărbat din București, în vârstă de 38 de ani, s-a angajat la o companie din Capitală să transporte din străinătate 230 de biciclete, dar după ce le-a preluat de la compania străină, bărbatul le-a pus la vânzare pe internet.
Polițiștii au început deja cercetări în acest caz, iar prejudiciul este de peste 155.000 de euro.
Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare, joi, un mandat de percheziție domiciliară, în Capitală, într-un dosar care are în vedere săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. Prejudiciul creat este de aproape v 155.000 de euro, conform Mediafax.
Conform datelor transmise vineri de către Poliția din București, cercetările au fost declanșate la data de 6 mai.
În acel moment polițiștii ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Sectorul 2 ai Capitalie au fost sesizați de către administratorul unei societăți comerciale cu privire la faptul că ar fi fost victima unei infracțiuni de înșelăciune.
Un mandat de percheziție a fost pus joi în executare la domiciliul bărbatului din Capitală. În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate 10 biciclete de diferite mărci, fără ca bărbatul să dețină documente care să ateste proveniența lor.
„Din cercetări, s-a stabilit că acesta ar fi încheiat un contract cu o firmă, care trebuia să intermedieze găsirea unui operator comercial pentru a asigura transportul a peste 230 de biciclete, achiziționate de la o companie străină. Probatoriul administrat a relevat faptul că după ce partea vătămată ar fi încheiat contractul, firma transportatoare ar fi ridicat bunurile la data de 6 aprilie a.c., urmând ca în perioada 8-11 aprilie să le livreze către destinatar. Ulterior, aceasta nu ar mai fi efectuat transportul. În urma extinderii cercetărilor, s-a mai constatat că în perioada aprilie 2022 – prezent, au fost expuse spre vânzare, pe un site, de pe contul unui bărbat de 38 de ani, diferite modele de biciclete asemănătoare cu cele comandate de persoana vătămată de la producător”, informează Poliția Capitalei.
Astfel că, serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, continuă cercetările, ce au în vedere săvârșirea infracțiunii de înșelăciune și pentru documentarea întregii activități infracționale, conform Digi24.ro.