Care sunt numele cele mai populare menționate de internauți pentru funcția de președinte al României

Care sunt numele cele mai populare menționate de internauți pentru funcția de președinte al României
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

După anularea alegerilor, cel puțin pentru alegători, negocierile politice au trecut pe Facebook, unde numele potențialilor candidați pentru prezidențiale sunt deja vehiculate.

Partidele pro-europene negociază pentru desemnarea unui candidat comun

În acest context, rețelele sociale și diverse platforme media au fost invadate de speculații privind posibilii candidați, iar printre numele vehiculate se află și cel al rectorului Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Daniel David, dar și al altor figuri publice care ar putea să joace un rol important în politica românească.

De asemenea, Eduard Hellvig, fostul director al SRI a fost și el un nume vehiculat pe rețelele sociale pentru funcția de președinte al României, propus chiar de Cristian Tudor, jurnalist și analist politic, potrivit Adevărul.

Hellvig a reacționat pe rețelele sociale refuzând să candideze pentru președinție. „Nu candidez pentru nicio funcție, deci pot să îmi acord libertatea de a rămâne obiectiv și lucid în zilele acestea de emoție profundă. Câteva idei, în ordine subiectivă, despre oameni și principii”, a spus Hellvig pe rețeaua X (fost Twitter), subliniind că este esențial ca următoarea guvernare să fie bazată pe „eficientizarea statului, reducerea cheltuielilor publice și reclădirea încrederii în instituții”.

În privința procesului de selecție a unui candidat prezidențial, Hellvig a adăugat că „Formarea efectivă a noului Guvern și desemnarea unui candidat pentru președinție vor fi conversații despre principii, dar mai cu seamă acum despre oameni.”

Într-o postare altă postare, Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, a lansat și el o întrebare publică pe Facebook, cerând opinia oamenilor despre cine ar trebui să fie viitorul candidat la prezidențiale. „Pe cine puneți pe listă?” a întrebat Funeriu, sugerând că este necesar un lider capabil să adreseze nu doar nevoile economice, dar și cele sociale și politice ale țării.

„Când îți propui să conduci țara, din guvern, de la Cotroceni sau din postura de candidat la prezidențiale, ai două misiuni importante:

Să produci mai multă coeziune în societate
Să separi grâul de neghină”, a spus Funeriu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
13:08 - Se caută vinovatul pentru incendiile devastatoare din Los Angeles. O companie de energie este acuzată că a fost sursa dezastrelor
13:00 - Marea Britanie ia în considerare să trimită trupe de menținere a păcii în Ucraina
12:51 - Kelemen: PSD și PNL au făcut așa de multe greșeli, că e a opta minune a lumii că mai sunt la guvernare / Chiar Ciolacu a cerut să trecem numele candidatului comun în acordul de coaliție. Orice acord poate fi rupt, că nu e Sfânta Scriptură (VIDEO)
12:34 - Pacienții mor pe coridoare, în apropierea toaletelor și sunt tratați în parcări, din cauza supraaglomerării spitalelor și lipsei de personal medical din Marea Britanie
12:27 - Cum și-a propus un român să se răzbune pe stat după ce i-a fost tăiat din salariu: „Hai să simtă și alte industrii că ne-au scăzut nouă salariile”
11:58 - Kelemen: Iohannis chiar trebuia să se retragă și să lase pe Bolojan președinte interimar, dar inițiativa celor de la AUR nu ne interesează (VIDEO)
11:44 - Cabinetul de securitate a Israelului nu se va reuni pentru a aproba acordul de încetare a focului în Gaza, anunță biroul lui Netanyahu, acuzând Hamas că vrea să obțină concesii suplimentare. Hamas neagă
11:37 - Ciolacu: „Programul de țară al României în acest moment e aderarea la OECD în 2026” (VIDEO)
11:26 - Cum a ajuns o româncă să fie angajată la fabrica BMW din Germania? „A fost cel mai lung interviu din viața mea”
11:24 - Ciolacu, în ședința de guvern: Ministrul Finanțelor va prezenta limitele pentru construirea bugetului. Ne vom încadra în deficitul de 7% și vom avea aceeași cifră de 7% alocată investițiilor (VIDEO)