Care este aeroportul din România care se va extinde pentru a face față fluxului de călători

Care este aeroportul din România care se va extinde pentru a face față fluxului de călători
Foto: Pixabay

Locuitorii orașului Sibiu și ai zonei Transilvaniei primesc vești bune, după ce Consiliul Județean Sibiu a anunțat că a fost emisă autorizaţia de construire în cadrul proiectului care vizează modernizarea şi extinderea Aeroportului Internaţional Sibiu.

După extindere, aeroportul din Sibiu va avea o suprafaţă construită de 22.400 de metri pătraţi, putând astfel să facă față fluxului de aproximativ 2,5 milioane de pasageri, notează ziare.com.

Se extinde Aeroportul Internațional Sibiu

”În cursul zilei de 9.12.2022 a fost emisă autorizaţia de construire pentru obiectivul «Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii aeroportuare – activităţi economice», proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020. Astfel, proiectul de modernizare a infrastructurii Aeroportului Internaţional Sibiu a atins o nouă etapă de progres, extrem de importantă şi intră în linie dreaptă”, se arată în comunicatul transmis de CJ Sibiu.

Noua structură a aeroportului va avea o suprafaţă construită de 22.400 de metri pătraţi, cu o capacitate totală de procesare de aproximativ 2,5 milioane de pasageri, 6 filtre de securitate, 7 automate pentru self check-in, 10 ghişee check-in cu operator, unul dintre acestea deservind fluxul de VIP, 7 porţi de îmbarcare, precum şi alte dotări necesare traficului aerian internaţional intra şi extra comunitar, plus spaţii publice de uz comercial şi utilitar, mai precizează sursa citată.

Aeroport extins pentru locuitorii Sibiului

”Avem şansa ca judeţul Sibiu să poată oferi locuitorilor săi, cât şi celor din zonele limitrofe, un aeroport pe care îl dorim modernizat, extins şi adus la nivelul actual de confort şi securitate din domeniul transporturilor aeriene. Ne dorim lucrări de calitate, care să permită funcţionarea optimă şi eficientă a acestuia”, a declarat Daniela Cîmpean, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

”În acest moment, intrăm în linie dreaptă şi avem conturată imaginea de ansamblu în ceea ce priveşte derularea lucrărilor efective din cadrul acestui proiect de anvergură pentru Aeroportul Internaţional Sibiu cu impact major asupra regiunii pe care o deservim”, a adăugat Marius Ioan Gîrdea, directorul general al Aeroportului Internaţional Sibiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe