Cât a plătit o familie de români pentru o vacanță cu cortul în Italia. „Nu ne place să fim constrânși de un loc fix și un orar rigid”

Cât a plătit o familie de români pentru o vacanță cu cortul în Italia. „Nu ne place să fim constrânși de un loc fix și un orar rigid”
Foto: Pixabay

Vacanțele cu cortul pot fi opțiuni potrivite pentru familiile cu copii sau persoanele care vor să scape de agitație și vor să se bucure de natură și ce are aceasta de oferit. Acesta a fost și cazul unei familii din România, care a ales să își petreacă vacanța într-un traseu de 17 zile prin Italia.

Românii au explorat cele mai frumoase zone ale țării

Familia de români a ales să își petreacă concediul de vară într-un circuit în Italia, unde au explorat cele mai frumoase zone ale țării. Traseul a durat 17 zile, timp în care au vizitat mai bine de jumătate din Italia, potrivit click.ro. 

Circuitul a inclus vizitarea Mării Tireniene la vest și Marea Adriatică la est, începând de pe Coasta Amalfi, ulterior fiind incluse Napoli, Pompei și Vezuviu, apoi Roma, Toscana și Coasta de Est, spre Alberobello și Matera, cu întoarcere la Napoli.

Toată vacanța a fost realizată cu cortul, astfel că au fost evitate cheltuielile mari privind cazarea. La finalul circuitului, familia a povestit experiența lor pe un grup de Facebook destinat pasionaților de vacanțe pe cont propriu.

Cât au plătit pentru vacanță

„Vreau să împărtășesc câteva detalii despre vacanța noastră de 17 zile în Italia, cu cortul, pentru trei adulți și doi copii de 11 și 13 ani, care nu mai sunt considerați copii în majoritatea campingurilor, unde se plătește preț întreg pentru persoanele de peste 9 ani.

Mașina, un Duster, a fost închiriată prin aplicația ‘Auting’, similară cu Airbnb pentru mașini, disponibilă în mai multe țări europene. În Franța, se numește ‘Getaround’.

Este considerabil mai ieftină decât de la ‘Rental Car’”, a explicat unul dintre membrii familiei, adăugând și informații despre prețurile combustibilului în Italia, care variază între 1,63 euro/litru în San Marino și 1,78 euro/litru în alte zone.

„Toate campingurile au fost găsite pe loc, fără rezervări anterioare, în funcție de traseu și distanța parcursă zilnic. După ora 18:00, începeam să căutăm locuri de cazare. În toate zonele, există o taxă de sejur, care variază între 1,5 și 3 euro pe noapte pentru adulți.”

Deși prețurile campingurilor erau „ușor piperate” comparativ cu cele din Franța, unde plăteam în medie 30 de euro/noapte anul trecut, s-au observat modificări în întreaga Europă.

Servicii și condiții de cazare În general, condițiile sanitare din campingurile italiene au fost considerate „ok, foarte curate, mai ales în campingurile mai mici, fără probleme cu copiii”.

„Ne-ar fi ieșit mai ieftin cu Airbnb, dar nu ne place să fim constrânși de un loc fix și un orar rigid”, au explicat românii alegerea campingului. În general, check-in-ul se face până în ora 20:00, iar după această oră accesul este mai dificil, necesitând comunicarea telefonică a orei de sosire.

În multe campinguri, am fost nevoiți să lăsăm mașina în parcarea de la intrare și nu am putut să o păstrăm lângă cort, dar ne-au permis să intrăm cu ea pentru a instala cortul”, au mai spus turiștii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:16 - Trei meserii noi au fost introduse în Clasificarea ocupațiilor din România
12:07 - Președintele Coreei de Sud, Yoon, promite că va „lupta până la capăt” și nu regretă că a declarat legea marțială
11:58 - Marcel Ciolacu, după decizia privind aderarea României la Spațiul Schengen: „Un semnal clar că nu vom accepta vreodată să fim cetățeni de mâna a doua în Europa” (VIDEO)
11:45 - Joi se judecă cererea privind suspendarea documentelor desecretizate ale SRI, SIE, MAI și STS. Călin Georgescu este reclamantul
11:28 - Klaus Iohannis, după decizia Consiliului JAI privind aderarea deplină la Spațiul Schengen: „Direcția europeană rămâne singura cale reală de dezvoltare, iar toate forțele politice democratice au obligația de a lucra împreună pentru a păstra nealterat acest parcurs”
11:20 - Consiliul JAI a aprobat aderarea deplină a României şi Bulgariei la spaţiul Schengen de la 1 ianuarie 2025
11:15 - Casele de pariuri refuză să le dea înapoi banii jucătorilor care au pariat pe alegerile prezidențiale
11:13 - Fotovoltaicele, extrem de vulnerabile la atacuri cibernetice. Reţeaua energetică a Europei este în pericol
10:53 - OMV a rupt contractul cu Gazprom. Acesta ar fi trebuit să ruleze până în 2040
10:49 - Fostul director al Casei de Asigurări de Sănătate Maramureș, trimis în judecată pentru luare de mită / DNA îl acuză că ar fi primit bani, produse alimentare și produse cosmetice de la furnizori de servicii medicale