Cât curent electric consumă luminițele de Crăciun într-o lună. Sfaturi utile pentru a reduce factura la electricitate

Cât curent electric consumă luminițele de Crăciun într-o lună. Sfaturi utile pentru a reduce factura la electricitate
Sursa Foto: Flickr.com

Crăciunul se apropie, iar românii au împodobit deja bradul și, bineînțeles, că folosesc o instalație luminoasă. Ținând cont de faptul că facturile la energie electrică au crescut mult în ultima vreme, oameni vor să știe cât consumă, de fapt, o instalație de brad.

Cu cât încarcă factura lunar instalația din brad

Fie că vorbim despre împodobirea bradului sau vrem să decorăm casa, instalația de iluminat este nelipsită din locuințele românilor în perioada Crăciunului.

Însă, pentru a nu avea un cost mai ridicat la factura de energie electrică trebuie să ținem cont de câteva aspecte, potrivit stirileprotv.ro.

De exemplu, o instalație clasică cu 650 de becuri incandescente, în care fiecare bec are o putere de 0,45 wați va ajunge să să consume în total 292,5 wați în fiecare moment.

În cazul în care instalația este aprinsă timp de 372 de ore, se poate ajunge la un consum total de aproximativ 109kWh în plus la factura de energie electrică.

Se pare că cele mai indicate sunt luminițe de Crăciun cu LED. Cu toate că sunt mai scumpe, ele consumă mai puțin față de cele cu incandescență.

De exemplu, dacă utilizăm o instalație de brad cu 100 de lumini de tip LED timp de 10 ore pe zi, adică 300 de ore pe lună, vom avea un consum de 2,25 kWH, adică un cost de 3 lei în plus la factura de energie electrică.

Cum să reduci consumul la curent electric pentru o factură mai mică

1. Utilizați o instalație de tip LED

2. Nu țineți luminile aprinse în timp ce folosiți instalația de brad

3. Utilizarea unei instalații pe bază de baterii

4. Folosiți instalație de iluminat cu funcție timer

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:16 - Trei meserii noi au fost introduse în Clasificarea ocupațiilor din România
12:07 - Președintele Coreei de Sud, Yoon, promite că va „lupta până la capăt” și nu regretă că a declarat legea marțială
11:58 - Marcel Ciolacu, după decizia privind aderarea României la Spațiul Schengen: „Un semnal clar că nu vom accepta vreodată să fim cetățeni de mâna a doua în Europa” (VIDEO)
11:45 - Joi se judecă cererea privind suspendarea documentelor desecretizate ale SRI, SIE, MAI și STS. Călin Georgescu este reclamantul
11:28 - Klaus Iohannis, după decizia Consiliului JAI privind aderarea deplină la Spațiul Schengen: „Direcția europeană rămâne singura cale reală de dezvoltare, iar toate forțele politice democratice au obligația de a lucra împreună pentru a păstra nealterat acest parcurs”
11:20 - Consiliul JAI a aprobat aderarea deplină a României şi Bulgariei la spaţiul Schengen de la 1 ianuarie 2025
11:15 - Casele de pariuri refuză să le dea înapoi banii jucătorilor care au pariat pe alegerile prezidențiale
11:13 - Fotovoltaicele, extrem de vulnerabile la atacuri cibernetice. Reţeaua energetică a Europei este în pericol
10:53 - OMV a rupt contractul cu Gazprom. Acesta ar fi trebuit să ruleze până în 2040
10:49 - Fostul director al Casei de Asigurări de Sănătate Maramureș, trimis în judecată pentru luare de mită / DNA îl acuză că ar fi primit bani, produse alimentare și produse cosmetice de la furnizori de servicii medicale