Cătălin Striblea, despre cazul primarului din Iași: Dacă urmărirea unei persoane, intimidarea și punerea ei sub presiune nu prezintă pericol social, atunci cum funcționează justiția?

Cătălin Striblea, despre cazul primarului din Iași: Dacă urmărirea unei persoane, intimidarea și punerea ei sub presiune nu prezintă pericol social, atunci cum funcționează justiția?
Foto: B1 TV

Despre cazul primarului Iași care își spiona iubita cu poliția, jurnalistul Cătălin Striblea scrie, într-un articol pe blogul personal că sentința pronunțată de magistrați stârnește confunzie în rândul publicului.

Până acum s-au pronunțat arestări în fapte de corupție în care s-a invocat pericolul social. Dacă urmărirea unei persoane, intimidarea acesteia și punerea ei sub un anumit tip de presiune nu prezintă pericol social, atunci mie, unuia, mi-e greu să înțeleg modul de funcționare a justiției. Oare femeia urmărită se simte azi în siguranță? Una peste alta, decizia instanței trebuie respectată, așa cum sunt respectate toate deciziile pronunțate de un judecător. Cu siguranță există argumente destule care să arate că acest control judiciar este suficient”, mai scrie jurnalistul.

Jurnalistul mai spune că, din punct de vedere politic, edilul ar trebui să-și dea demisia.

Poliția locală nu este o instituție la dispoziția unei persoane. Trimiterea polițiștilor în operațiuni de spionaj în oraș și în pensiuni la munte este o jignire pentru întregul oraș. Afacerea este de natură să lase cu gura căscată, bănuiesc, pe orice votant matur din Iași. Primarii nu sunt vătafi ai comunităților. Nu strângem zeci de impozite pentru a le pune la dispoziția unei clase conducătoare”, a mai spus Striblea.

Folosirea și plata clanurilor interlope de un oficial al statului român este  de ajuns pentru a duce la suspendarea sa politică din partidul din care face parte. Dacă PSD nu are nicio problemă asta arată că legăturile de acolo sunt mai trainice decât bunul-simț social”, mai spune acesta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`