Ce alte tratamente revoluționare a mai scos pe piață Pfizer

Ce alte tratamente revoluționare a mai scos pe piață Pfizer
Foto: Hepta - Zuma Press / Pavlo Gonchar

Anunțul făcut luni de compania farmaceutică aratăcă Pfizer ar putea cere chiar luna aceasta o autorizare de urgență pentru vaccin de la autoritățile americane, potrivit agenției Associated Press.

Analiza testelor efectuate pe pacienți are o eficiență de 90% a vaccinului împotriva COVID dezvoltat de Pfizer și de compania germană BioNTech. Nu au fost raportate efecte adverse serioase.

Mai mult, Pfizer vreasă solicite Administrației americane pentru Alimente și Medicamente să autorizeze vaccinul în două doze în regim de urgență, dat fiind că au trecut cele două luni minime necesare de colectare a datelor. Până la finele anului, compania plănuiește să producă suficiente doze cât să imunizeze între 15 și 20 de milioane de oameni, potrivit Libertatea.ro.

PfizerșiBioNTechau anunțat că, până la sfârșitul lui 2021, ar putea produce peste 1,3 miliarde de doze.

„E un moment istoric. Aceasta a fost o situație cu adevărat devastatoare, o pandemie reală, și ne-am angajat pe un drum și ne-am asumat un obiectiv pe care nimeni până acum nu l-a mai atins – acela de a veni cu un vaccin în termen de un an”, a declarat Kathrin Jansen, director în cadrulPfizer.

Ce alte tratamente a mai scos pe piață Pfizer

Pfizer România a intrat pe piaţa locală în 1993.Din anul 2003, Pfizer România a avut activitate în arii terapeutice noi, precum oftalmologia sau oncologia, potrivit pfizer.ro.

În 2009, Pfizer a fuzionat cu Wyeth. În România, fuziunea a dus la o colaborare pentru privindpiața produselor biologice și a vaccinurilor.Astfel, a devenit mai mare companie de biofarmaceutice din lume, cu o gamă largă de produse şi terapii, având un impact puternic asupra stării de sănătate a pacienţilor.

În anul 2011, Pfizer a achiziţionat Ferrosan, iar activitateade producţie locală s-a concentrat pe ambalarea suplimentelor alimentare.

Produseleambalate la Ferrosan sunt destinate exportului în ţări din Europa, Asia, America, Orientul Mijlociu.

Terramycin(oxitetraciclina), un antibiotic cu spectru larg, a fostrezultatul primului program de descoperire a Pfizer șia devenit primul produs farmaceutic vândut în Statele Unite ale Americii cu marca Pfizer. Compania şi-a început procesul de extindere pe pieţele din străinătate şi s-a creat astfel divizia internaţională.

În 2011, Neusentis a fost înfiinţată în Cambridge, un centru de cercetare cu un accent evident pus pe tulburările senzoriale şi cele asociate durerii, pentru a colabora cu cercetătorii ştiinţifici din Cambridge şi din întreaga lume pentru a schimba vieţile pacienţilor ce suferă de durere şi alte boli şi tulburări pentru care nu există terapii sau tratamente.

Neusentis este responsabilă pentru primul studiu clinic Pfizer dedicat celulelor stem, care a fost iniţiat în 2011 pentru pacienţii cu rectocolită ulcero-hemoragică.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`