Ce trebuie să știi când achiziționezi un aparat de aer condiționat

Ce trebuie să știi când achiziționezi un aparat de aer condiționat

Schimbările climatice și poluarea excesivă sunt principalii factori care duc la creșterea temperaturilor excesiv în marile orașe. Cea mai bună soluție pentru a face față unui mediu nu tocmai proprice pentru desfășurarea activităților de zi cu zi, este montarea unui aparat de aer condiționat.

Dacă nu ai mai achiziționat până acum un astfel de aparat, este bine să te informezi corect înainte de a lua o decizie. Principalele aspecte pe care trebuie să le ai în vedere atunci când urmează să cumperi un aparat de aer conditionat sunt:

Tipuri de aer condiționat

În prezent tehnologia a evoluat suficient de mult încât să ofere soluții complete de aer condiționat pentru toate nevoile. Există o gamă largă de modele, dar în funcție de tipul de aer condiționat cel mai popular este cel pe inverter. Avantajul aerului condiționat cu inverter este că are un consum mult mai redus de energie. Din punct de vedere al răcirii, aceste modele sunt avantajate de faptul că au o putere mai mare și rapidă față de modelele clasice.

Aparatele clasice de aer condiționat sunt cele fără inverter, bazate pe termostat. Acestea funcționează pe modul de oprire pornire în funcție de temperatura din cameră. Modul de funcționare dezavantajează utilizatorul deoarece consumă mai multă energie la repornire, fiind nevoie de timp pentru pregărirea compresorului.

Tipuri de montaj

În funcție de componenta casetei interioare, modelele de aparate aer conditionat pot avea mai multe tipuri de montaj. Cele mai utilizate sunt modelele de tip split. Acestea se montează, de regulă, în camere de până la 25-40 de metri pătrați pentru a menține o temperatură optimă în locuință.

Aparatele de tip casetă sunt utilizate la nivel industrial sau în spațiile comerciale acolo unde este nevoie de un volum mai mare de aerisire și răcire. Un alt tip cunoscut de aer condiționat este cel de tip duct. Costurile de instalare sunt mult mai ridicate și nu se folosesc decât în spații foarte mari.

Dimensiune încăpere

Pentru o optimizare a consumului de energie, este foarte important să ții cont de dimensiunea încăperii în care folosești un astfel de aparat. Dacă are o putere mai mică decât cea necesară pentru răcirea încăperii, nu vei avea un randament bun și nici rezultatul dorit. Astfel, e bine să ai în vedere:

  • 000 btu/h – 10-25 mp
  • 000 btu/h – 15-35 mp
  • 000 btu/h – 30-45 mp
  • 000 btu/h – peste 40 mp

După ce ai verificat toate informațiile necesare, cei de la Vollmax îți stau la dispoziție cu oferte avantajoase pentru bugetul tău.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:30 - Drulă: Românii și-au pierdut încrederea în politicieni și din cauza lui Iohannis / Pentru restabilirea democrației, e normal să avem alegeri prezidențiale / Ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni e o lovitură dată democrației (VIDEO)
22:17 - Cauza morții studentei care a murit în tramvai, în Iași. „Era de nota zece la absolut toate materiile”
22:09 - Decorațiunile de Crăciun care ne pot pune viața în pericol. Riscurile sunt mai mari la copii și animalele de companie
22:05 - Ionel Bogdan (PNL), replică pentru Călin Georgescu după decizia de aderare la Schengen: Doar vine cu tot felul de teoriii pe care le vinde pe ici, pe colo, fără să știe cu adevărat realitatea și ce se întâmplă cu adevărat în mediul rural (VIDEO)
21:53 - Tânără plimbată în lesă în cadrul unei gale în care bărbați luptă cu femei. Organizatorul: „Păi așa am făcut și eu cu soția, toate iubitele mele” / Fata: „Nu m-am simțit înjosită deloc”
21:41 - Bogdan Paraschiv, după aderarea deplină a României la Schengen: Ar trebui să se pună pe umerii Guvernului României o presiune mai mare prin asumarea unor investiții și mai mari în rețeaua de autostrăzi necesară (VIDEO)
21:34 - Accident grav la ieșirea din Ploiești. Nouă persoane au ajuns la spital
21:29 - Alimentele nesănătoase, interzise în unitățile de învățământ. Ce au și ce nu au voie elevii să mănânce
21:11 - Județul care va primi tilul de Regiune Gastronomică a Europei din 2027. Ce preparate au cucerit jurații
21:08 - Bonusul de Crăciun. Vești bune pentru acești angajați din România. Câţi bani vor primi la final de an