Cel mai tânăr pacient cu infarct a ajuns la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași. Sfaturile medicilor

Cel mai tânăr pacient cu infarct a ajuns la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași. Sfaturile medicilor
Sursa foto: Freepik

Tot mai mulți oameni au probleme cardiovasculare, iar situația devine îngrijorătoare în contextul în care s-a observat scăderea vârstei celor afectați. Înainte aceste boli apăreau la oamenii în vârstă, dar acum au ajuns și tinerii să se confrunte cu ele.

Cel mai tânăr pacient cu boli cardiovasculare

La Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I. M. Georgescu” din Iași a ajuns cel mai tânăr pacient cu probleme cardiovasculare, având doar 24 de ani. El a suferit un infarct miocardic acut și a avut nevoie de o operație de bypass aorto-coronarian, conform G4media.

„Vârsta pacienților cu boli cardiovasculare a scăzut considerabil, afecțiuni care în trecut erau caracteristice persoanelor vârstnice. În prezent, cel mai tânăr pacient operat de bypass aorto-coronarian la Iași avea doar 24 de ani, un fost student care a suferit un infarct miocardic acut. Este important de menționat că aici nu sunt incluși pacienții cu afecțiuni cardiovasculare congenitale, care necesită intervenții încă din copilărie. Însă, bolile aterosclerotice și degenerative apar tot mai devreme, în mare parte din cauza unor factori precum fumatul, consumul de alcool, stresul și alți factori de risc”, a declarat Prof. Grigore Tinică.

Factori care contribuie la bolile cardiovasculare

Medicul spune că factorii care contribuie la bolile cardiovasculare sunt stresul și predispoziția genetică și afectează persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani, care obișnuiesc să nu mergea la controale medicale din cauză că sunt ocupate și amână vizitele la medic.

Astfel, persoanele sub 40 de ani sunt sfătuite să facă un consult cardiologic o data la doi ani, iar după 60 de ani, o data la șase luni.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
08:49 - Continuă haosul din Georgia după alegerea președintelui. Actuala șefă a statului nu vrea să plece și cere reorganizarea alegerilor
08:22 - Marea problemă pentru România de la intrarea completă în Schengen. Ce s-ar putea întâmpla de la 1 ianuarie
23:51 - „360 de grade”, cu Alina Bădic | Prof. univ. dr. Dulcan: Un om care respectă legile bunului simț e mult mai agreat de rațiunea divină decât unul care se dă toată ziua cu capul de icoane, apoi își chinuie familia (VIDEO)
23:25 - „360 de grade”, cu Alina Bădic | Prof. univ. dr. Dulcan: Suferința este una dintre căile ce i se dau omului pentru a se înțelepți, pentru a se întreba, pentru a învăța ceva (VIDEO)
22:57 - Românii au ajuns să facă ”echipă” ca să cumpere porc de Crăciun. Cât costă un kilogram
22:26 - Rata de abandon universitar este tot mai mare. „Nu sunt informații actualizate, ceea ce se cere pe piața muncii”
21:49 - Arad: Poliţiştii locali i-au vizitat acasă pe elevii chiulangii. Ei susțin că nu se pot trezi dimineața să meargă la școală. Ce spun părinții
21:23 - Miliardarul Isak Andic, fondatorul lanțului de modă Mango, a murit după ce a căzut de pe o stâncă
20:58 - Simona Pătruleasa, despre cum îşi educă fiica: „Ne percepe ca fiind exigenţi, dar credem că în viitor ne va mulţumi”. Ce reguli trebuie să respecte Ingrid
20:17 - Câți bani face Denisa Tănase, fosta membră a trupei Bambi. Și-a construit un imperiu datorită parfumurilor