CEO-ul companiei Pfizer cere un vaccin care să protejeze împotriva variantei Omicron și care să se administreze o singură dată pe an

CEO-ul companiei Pfizer cere un vaccin care să protejeze împotriva variantei Omicron și care să se administreze o singură dată pe an
Foto: Hepta
Un vaccin anual împotriva COVID-19 ar fi o alternativă mai bună decât administrarea rapelului la fiecare 4 sau 5 luni, a anunțat directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla.
„Sper este să avem un vaccin pe care va trebui să-l facem o dată pe an. Din perspectiva sănătății publice, este o situație ideală. Căutăm să vedem dacă putem crea un vaccin care să acopere Omicron, dar să nu uite nici celelalte variante și asta ar putea fi o soluție”, a spus Bourla, potrivit cnbc.com.

Reprezentatul companiei farmaceutice se pregătește să solicite aprobarea unui vaccin modificat pentru a lupta împotriva Omicron și să-l pună pe piață începând cu luna martie.

Vaccinurile actuale nu sunt eficiente împotriva noilor variante virale

Schimbarea schemei de vaccinare este necesară pentru că „cele două doze de ser nu sunt suficiente pentru a combate infectarea cu varianta Omicron”, spune CEO-ul Pfizer, Albert Bourla.

Abia a treia doză de vaccin ar oferi o protecție suficientă împotriva complicațiilor provocate de virus.

„Abia a treia doză de vaccin în formula actuală oferă protecție suficientă împotriva complicațiilor care să ducă la spitalizare și deces. Întrebarea este pentru cât timp protejează și aceasta”, a explicat Bourla.

O nouă formulă de ser vaccinal pregătește și compania Moderna

La începutul acestei săptămâni, și CEO-ul Moderna, Stephane Bancel, a declarat că se lucrează la un booster, care ar putea fi pus pe piață în această toamnă. Acesta vizează în special varianta  Omicron și va intra în curând în studii clinice. Bancel a mai explicat că presiunea crește din partea guvernelor, din cauza necesității de vaccinare regulată împotriva virusului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:09 - De ce propaganda rusă chiar poate să funcționeze în Mariupol. Marin Gherman: Mulți nu au văzut lumina zilei cu săptămânile. Au ieșit din subsoluri și au văzut un oraș distrus. Sunt rupți de civilizație (VIDEO)
23:58 - Biserica Ortodoxă a Ucrainei anunţă ruperea de Patriarhia Rusă
23:44 - Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz: „Am avut mai multe discuții telefonice cu Putin și voi continua să discut cu el”
23:23 - Marin Gherman: Trebuie să ieșim din iluzia că Rusia își respectă angajamentele. Rusia vrea să distrugă Ucraina, deci pacea nu e posibilă. Ucrainenii vor victoria și spun „dacă tot murim, să murim pentru ceva” (VIDEO)
23:13 - Succes românesc la Cannes: Regizorul Alexandru Belc, premiat pentru regia filmului „Metronom”, în secțiunea Un Certain Regard
22:35 - Suedia și Finlanda nu reușesc să convingă Turcia să accepte aderarea lor la NATO. Negocierile, în impas
22:24 - Dan Petrescu, episod neștiut cu Gică Popescu din anul în care naționala a ajuns în sferturile Campionatului Mondial: „Eram disperați să ne vadă gagicile!” (VIDEO)
22:18 - Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cere statelor UE să sprijine Ucraina cu bani
22:01 - Kievul își pierde răbdarea. Un oficial ucrainean susține că „orice se poate întâmpla” cu oleoductul prin care Ungaria primește petrol rusesc și că ungurilor ar trebui să li se vorbească „pe limba lor”
21:54 - Val de concedieri în Armata Rusă, în rândul militarilor care au refuzat să lupte în războiul din Ucraina