Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, a spus că Podul suspendat de la Brăila va intra în folosință la sfârșitul lunii. Pe de altă parte, constructorul este mai rezervat.
„În jurul datei de 27 iunie, acest obiectiv ar fi dat în trafic. Ceea ce se întâmplă astăzi este în cadrul acestui calendar de dare în trafic”, a precizat secretarul de stat.
Ionel Scrioșteanu a spus că mai sunt teste de efectuat zilele următoare, încă cinci teste statice plus testul dinamic, joi. „Și vedeți mai sunt de realizat partea de semnalizare rutiere verticală și orizontală la care se lucrează în acest moment în paralel cu testarea cutiei. Drumul, în prima etapă așa cum a anunțat și dl. viceprim-ministru, va fi dat în trafic o dată cu podul”, a spus secretarul de stat, potrivit Gândul.
Și Francesco Bernabè, Directorul Webuild Romania, a dat detalii privind stadiul lucrărilor, după ce s-a tasat pământul la rampa de coborâre spre Brăila, din cauza greutății, și s-au făcut anumite lucrări adiționale pentru a putea garanta calitatea lucrării.
„Acest defect s-a urmărit din timp. S-a ajuns la nivel de stabilitate. Când s-a ajuns la nivel de stabilitate, când s-a ajuns la nivel de stabilitate pe care s-a găsit cea mai bună soluție tehnică de implementat în proiect, s-a implementat. Și săptămâna asta completăm cu lucrări de finisaj gros de asfalt, după vom proceda cu tot ce înseamnă finisaj la nivel de semnalizare de marcaj”, a declarat Francesco Bernabè,
Întrebat dacă rămâne data de 27 iunie probabilă pentru inaugurare, constructorul a spus „discutabil”.
„Testele sunt dintre cele mai complexe teste făcute până azi în România. Testele se va desfășura în 4 zile prime trebuie zile: sunt testele statice, care prevăd 13 configurări diferite. Azi se face cu 60 de camioane. Zilele următoare vor fi 19 camioane, puse în puncte sensibile pentru a putea testa toate elementele podului. Ultima zi va fi cu testele dinamice necesare pentru a putea completa toată evaluarea la stabilitate podului”, a spus directorul Webuild Romania.
Francesco Bernabè a explicat ce înseamnă de fapt un test dinamic. „Practic iau un camion care trece cu o viteză controlată de 80 de kilometru la oră, cu care se va verifica deplasarea și mișcarea”, a spus directorul cu privire la modul în care se comportă structura podului.