CORONAVIRUS | Emilian Imbri: ”Țopăim de pe un platou pe altul, tot mai sus”

CORONAVIRUS | Emilian Imbri: ”Țopăim de pe un platou pe altul, tot mai sus”
Foto: ASSMB

Managerul Institutului „Victor Babeș” din București, Emilian Imbri, a declarat că este îngijorat având în vedere că ”țopăim de pe un platou pe altul, dar sărim tot mai sus”, menționând că lucrurile se vor bloca când vom sări pe platoul de 2.000 de cazuri.

Emilian Imbri: ”Ne aruncăm pe un platou de 1.500 de cazuri, în curând pe unul de 2.000 dacă lucrurile merg în acest ritm”

Managerul Institutului „Victor Babeș” din București a menționat că este îngrijorat de evoluția pandemiei de coronavirus în România.

”Cum să nu te îngrijorezi când constați că noi țopăim de pe un platou pe altul, dar sărim tot mai sus, ne aruncăm pe un platou de 1.500 de cazuri, în curând pe unul de 2.000 dacă lucrurile merg în acest ritm.

Lucrurile se blochează când sari pe platoul de 2.000 de cazuri. Ai o capacitate și e stabilită, mai ales în ATI. În rest, mai putem construi 5 spitale, mai echipăm, mai punem să supravegheze bolnavii ba chirurgi, ba ginecologi, ne-om descurca un pic ca număr de paturi și de oameni care să sprijine sistemul.

Partea proastă este că lucrurile sunt în creștere și nu e doar România în această situație, ci și țările din jur”, a afirmat el, conform Digi24.

Cât despre un val doi al pandemiei, specialistul a spus că ”eu voi ști că sunt în valul 2 când mă vor anunța specialiștii, că am terminat valul 1. Până atunci constat că suntem permanent în apă până la genunchi, nu simt niciun val, nici nu a scăzut apa, nici nu a crescut. Când om ajunge la 2.000 de cazuri, deja simt apa la gât”.

Nelu Tătaru: „Putem să ne gândim în a doua jumătate a lunii octombrie că putem avea și o pantă descendentă”

Amintim că ministrul Sănătății a declarat luni că, momentan, România se află pe a doua cocoașă a primul val pandemic.

Dacă se vor respecta regulile în vigoare, din a doua jumătate a lunii octombrie țara noastră ar putea intra pe o pantă descendentă în cee ace privește numărul de cazuri de COVID-19, mai susține Nelu Tătaru.

„Avem o lună septembrie destul de încărcată: redeschiderea școlilor, cinematografelor, sălilor de spectacole, reîntoarcerea din concedii, aglomerarea mijloacelor de transport în comun, campania electorală, alegerile de pe 27 septembrie. Fiecare din aceste activități are niște norme de aplicare și funcționare în vederea bunei desfășurări și cu riscurile cât mai mici.

Respectarea acestor reguli înseamnă rămânerea pe un platou, în jur la 1.500 cazuri, sau alternând în jurul acestei cifre. Dacă menținem, atunci putem să ne gândim în a două jumătate a lunii octombrie că putem avea și o pantă descendentă. Mergem, deocamdată, pe acel platou. Suntem pe a două cocoașa a primul val pandemic.

Sperăm să putem gestiona cu bine și acest început de școală. În măsura în care rămânem în același registru, sperăm ca în a doua jumătate a lunii octombrie să mergem pe o pantă descendentă”, a precizat ministrul Sănătății în județul Neamț, unde participă la o serie de activități de susținere a candidaților PNL la alegerile locale.

Bilanțul cazurilor de SARS-CoV-2 în România

Amintim că Grupul de Comunicare Strategică a anunțat luni, în raportul zilnic, că, în ultimele 24 de ore, la nivelul întregii țări, au fost confirmate 808 noi cazuri de COVID-19, dintr-un total de 6.348 de teste care au fost prelucrate în același interval.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 232 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. 464 de pacienți cu coronavirus sunt internați, în acest moment, în secțiile de ATI din România. De asemenea, de duminică până luni, au fost înregistrate 23 de decese în rândul persoanelor diagnosticate cu COVID-19.

Astfel, de la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, pe teritoriul României, au fost confirmate 113.589 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus , dintre care 90.649 de pacienți au fost declarați vindecați.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`