Cum arată azi Podul suspendat de la Brăila. A fost finalizată întinderea cablurilor principale (VIDEO)

Cum arată azi Podul suspendat de la Brăila. A fost finalizată întinderea cablurilor principale (VIDEO)

Noi imagini cu stadiul lucrărilor de la podul suspendat de la Brăila au apărut în spațiul public, după ce a fost finalizată întinderea cablurilor principale, între blocurile de ancoraj.

Stadiul lucrărilor la podul suspendat de la Brăila

Potrivit lui Irinel Ionel Scrioșteanu, a început execuția toroanelor suplimentare (ce se vor realiza intre blocurile de ancoraj si turnuri). De asemenea, începe instalarea grinzilor metalice la viaductele de acces și a segmentelor de tablier metalic al podului.

 De mâine vor începe operațiunile de poziționare a grinzilor necesare realizării viaductului de acces Brăila, iar în perioada următoare va începe montarea tablierului metalic al podului. Pentru aceste lucrări de amploare vor fi folosite utilaje speciale și o macara de circa 600 de tone.

Continuă relocarea utilităților și lucrările pe zona drumurilor de legătură ale podului.  Stadiul lucrărilor la podul suspendat peste Dunăre a ajuns la 60%.

Investiția presupune amenajarea a 23 kilometri, dintre care 17 kilometri vor fi pe teritoriul județului Tulcea. Deasupra Dunării va fi podul suspendat în lungime 1,9 kilometri.

Podul va avea trei deschideri: o deschidere principală (1120 m) și două deschideri laterale de 489,65 m pe malul Brăila și de 364,65 m pe malul Tulcea.

De o parte și de alta sunt prevăzute două viaducte de acces în lungime de câte 110 m fiecare.

Drumul principal va avea două benzi pe sens și va lega județul Brăila de județul Tulcea, iar drumul de legătură spre Măcin va avea o bandă pe sens, în lungime de 4,3 km. În rest, vor fi realizate intersecții giratorii, 33 de poduri, podețe, pasaje și o stație de taxare.

Pilonii au 192 m înălțime totală de la partea superioară a fundației și sunt localizați în aproprierea malurilor. Fiecare pilon este prevăzut cu scări și lift, accesul fiind permis din benzile de întreținere localizate pe ambele părți ale tablierului.

La pilonul Brăila sunt 72 piloți de 40 metri lungime, iar la pilonul Tulcea sunt 72 piloți de 38 metri lungime.

În cadrul Master Planului General de Transport, podul figurează ca parte a Drumului Expres Buzău – Brăila – Tulcea – Constanța, drum planificat a se realiza în perioada 2020–2030, care va conecta Nordul Munteniei și Sudul Moldovei de Nordul Dobrogei, unde se află Delta Dunării.

O macara uriașă va muta primele componente ale podului suspendat

Constructorii au început  o nouă operaţiune de amploare la podul suspendat de la Brăila. O macara de mari dimensiuni va muta primele segmente de tablier metalic din cadrul structurii viaductului de acces.

Operaţiunea va începe joi, iar lucrările vor dura în jur de patru zile, în funcţie de condiţiile meteorologice.

Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila va fi cea mai înaltă construcţie din România şi cea mai scumpă lucrarea de infrastructură realizată în ultimii 30 de ani.

Obiectul este realizat în proporţie de peste 60 la sută şi ar trebui să fie finalizat la sfârşitul anului 2022. Construcţia face legătura între judeţele Brăila şi Tulcea.  Podul va avea, la final, doi kilometri lungime şi o înălţime de aproape 200 de metri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`