Vaccinul CureVac, eficiență de doar 47% într-o analiză intermediară: „Este o provocare să atingem un nivel ridicat de eficacitate cu această gamă de variante fără precedent”

Vaccinul CureVac, eficiență de doar 47% într-o analiză intermediară: „Este o provocare să atingem un nivel ridicat de eficacitate cu această gamă de variante fără precedent”
foto: Hepta.ro / Zuma Press / Pavlo Gonchar

Serul produs de compania germană CureVac, candidat la a deveni vaccin anti-COVID-19, a arătat o eficiență de doar 47% într-o analiză intermediară, transmite Spiegel.

Vaccinul anti-COVID-19 de la CureVac, eficiență de doar 47% într-o analiză intermediară

Într-un efort de a lansa un vaccin anti-COVID-19 extrem de eficient, compania farmaceutică din Tubingen a înregistrat un mare eșec. Serul său a ratat obiectivele statistice într-o a doua analiză intermediară. Anunțul a fost făcut chiar de CureVac, miercuri seară, într-un raport obligatoriu, unde a menționat o eficacitate preliminară de doar 47% împotriva COVID-19.

„Am sperat la rezultate mai bune în analiza intermediară, dar am văzut că este o provocare să atingem un nivel ridicat de eficacitate cu această gamă de variante fără precedent”, spune Franz-Werner Haas, CEO al CureVac.

Totuși, studiul va continua, astfel că eficacitatea finală ar putea fi alta.

„Mediul divers arată, de asemenea, că dezvoltarea vaccinurilor din a doua generație este foarte importantă, pe măsură ce noi variante continuă să apară”, a adăugat Haas.

El susține că, potrivit analizelor inițiale, eficiența depinde de grupa de vârstă examinată și de tulpina virusului. Consiliul de monitorizare a siguranței datelor a confirmat un profil bun de siguranță. Serul de primă generație se află în ultimele etape ale dezvoltării clinice. Analiza intermediară inițială nu a scos la iveală nicio problemă de siguranță.

CureVac lucrează cu Bayer.

Uniunea Europeană a asigurat până la 405 milioane doze de vaccin CureVac. Serul are la bază o tehnologie de tip ARN mesager, cum este și cazul vaccinurilor de la Pfizer-BioNTech și Moderna. Totuși, studiile acestor companii au fost efectuate înainte de apariția noilor variante.

Studiul continuă, însă, chiar și așa, vaccinul nu se mai regăsește în planurile guvernamentale de livrare pentru 2021, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului federal al sănătății.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:21 - Cum am ajuns în Schengen cu drepturi depline. Ciolacu susține că o întâlnire cu Blinken a fost decisivă: „Românii nu mai pot fi considerați cetățeni europeni de mâna a doua” (VIDEO)
22:55 - Adriana Bahmuțeanu continuă războiul cu Silvius și Honorius Prigoană: Nu sunt lăsată să-mi țin copiii în brațe. Frații vitregi ne-au jefuit de acest drept. Toată povestea asta ascunde un scop material al lor
22:23 - Circa 1.000 de persoane, posibil să fi fost ucise de ciclonul Chido în teritoriul francez Mayotte. Cea mai puternică furtună din ultimii 90 de ani a pus la pământ cartiere întregi (VIDEO)
21:49 - Damian Drăghici, soluții pentru cei care se simt singuri: „Am un lucru care mi se întâmplă…”
21:26 - Furt la o mănăstire din județul Cluj. Hoții au fugit cu mai multe obiecte prețioase
20:59 - „Voi cum rezistați cu un salariu de 3.500 de lei? Sunt eu singura fraieră?”. Revolta unei tinere în online și valul de comentarii stârnite. Ce sfaturi a primit
20:33 - Un bătrân de 77 de ani din Dolj a fost ucis de propriul fiu. Cum a aflat Poliția
20:12 - Un motan călător a fost găsit după 11 ani, la 1.300 de kilometri distanță: „Ce altceva mai poți face decât să te bucuri?” (VIDEO)
19:39 - Peste 20 de persoane, surprinse de vremea rea în zona vârfului Leaota. Acţiune extrem de dificilă a salvamontiștilor (FOTO)
19:20 - Când va naște Cristina Cioran și în ce relație e cu tatăl copilului: „Comunicăm doar prin terți. Avem niște oameni prin care luăm legătura”