În era în care telefonul este un accesoriul nelipsit, medicii avertizează că tehnologia este principalul factor al anxietății.
Neurochirurgul Vlad Ciurea explică, într-un interviu pentru Libertatea, metodele pentru stimularea şi odihnirea creierului.
ŞOC ÎN TELEVIZIUNE! TEO TRANDAFIR A LUAT UN PUMN DE PASTILE! IMAGINI DE GROAZĂ
”Ca neurochirurg, văd în cabinet sau în sala de operaţie chipul suferinţei. Intervenţiile neurochirurgicale sperie mai mult decât o apendicită, şi pe bună dreptate. Familiile pacienţilor sunt îngrijorate în faţa unei operaţii pe creier.
Echipele care mi se alătură sunt şi ele marcate de efort şi concentrare. Creierul nu este un organ pe care să îl ţii în mână. Poate nu ştiaţi, dar şi creierul are nevoie de odihnă şi de respect”, spune Prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad Ciurea.
VEȘTI TRAGICE PENTRU ROMÂNI! GATA, VINE MARELE CUTREMUR! GHEORGHE MĂRMUREANU A FĂCUT ANUNȚUL! IMAGINI DE COȘMAR (GALERIE FOTO)
”Creierul nu doarme niciodată, dar sunt câteva metode pentru a-l odihni şi a-l stimula. Şi creierul are nevoie de stimuli pozitivi”, adaugă acesta.
NeurochirurgulCiurea spune că telefonul mobil nu trebui ținut niciodată lângă noi, și mai ales în dreptul capului, atunci când dormim.
ȘOC ÎN LUMEA MONDEANĂ! ANDREEA BĂLAN, PRINSĂ ÎN FAPT: „SE POATE ȘI ÎN PATRU”! (GALERIE FOTO INCEDNIARĂ)
„Dimineaţa ar fi bine să privim cerul sau peisajul, pentru a ne stimula centrii vizuali, să ascultăm o melodie care ne place pentru a ne stimula centrii auditivi şi să bem un pahar cu apă la trezire.
Este bine să mâncăm cumpătat, pentru că un stomac prea plin încarcă şi creierul. Vinul roşu este recomandat pentru că ajută la curăţirea vaselor capilare din creier, dar fără exagerări, pentru că alcoolul atacă celula nervoasă”, a mai recomandat specialistul