Edilul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, află vineri dacă scapă de arestul preventiv (VIDEO)

Edilul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, află vineri dacă scapă de arestul preventiv (VIDEO)

Zi decisivă pentru Sorin Oprescu! Magistraţii Tribunalului Bucureşti au amânat pronunţarea pentru astăzi, 25 septembrie, referitor la cererea edilului ca măsura arestului preventiv să-i fie înlocuită cu o măsură mai blândă.

După ce a cerut în ultimele zile să fie dus la spital din cauza durerilor persistente în zona inimii, Sorin Oprescu ar putea fi consultat în această după-amiază de un medic.

Între timp, şefa DNA, a declarat că dosarul edilului suspendat nu este unul complex, iar urmărirea penală pentru anumite infracţiuni ar putea ajunge la final cât se poate de repede.

Edilul suspendat al Capitalei a stârnit panică, ieri, la instanţă. Acestuia i s-a făcut rău în sala de judecată, chiar la şedinţa în urma căreia magistraţii trebuiau să decidă dacă primarul suspendat al Capitalei va primi sau nu o măsură mai blândă decât arestul preventiv.

De altfel, problemele sale de sănătate au stârnit un adevărat scandal. După ce Sorin Oprescu a aflat că nu poate fi consultat decât în arest, medicii acestuia au anunţat că nu vor să meargă să îl consulte după gratii. Doctorii l-ar fi informat pe avocatul edilului suspendat că nu pot veni la Beciul Domnesc într-o vizită de curtoazie şi au catalogat întreaga situaţie drept o bătaie de joc. Şi asta pentru că un diagnostic fără o aparatură de specialitate ar fi practic imposibil.

În arest, Oprescu a fost vizitat, în schimb, de o comisie a Avocatului Poporului, care trebuie să analizeze condiţiile în care este ţinut în arest preventiv primarul suspendat al Capitalei. Victor Ciorbea a spus că a luat această decizie în urma declarațiilor publice făcute de avocații lui Sorin Oprescu.

În cazul în care se constată nereguli, se va trece imediat la măsuri drastice. Avocatul Poprului, Victor Ciorbea a spus că, procedural, s-ar putea face imediat o recomandare către conducerea arestului și se poate merge până la vârful ierarhiei, mai precis către minister, Guvern sau Parlament.

Oprescu află vineri dacă scapă din arest