Plătim pentru păcatele strămoşilor noştri? Purtăm blesteme care se transmit prin generaţii şi care ar putea justifica anumite blocaje din viaţa noastră? Plătim pentru păcatele neamului?
Medicul Rareș Simu, invitat sâmbătă la ediția specială a emisiunii ”360 de grade”, de pe B1 TV, a oferit o explicație științifică pentru aceste lucruri care funcționează atât de puternic și de care suntem puțin conștienți pentru că ne jucăm cu cuvintele, cu gândurile care îi pot condamna pe oameni pentru mulți ani din viață sau pentru mai multe generații.
”Dacă blestemele au fost făcute în fața personelor vizate, atunci ar exista o explicație științifică. Se spune că persoana care a fost blestemată a fost afectată de acest blestem, adică chiar a crezut că este posibil să se întâmple. De aceea și generațiile viitoare, în lumina acestei științe, epigenetica, sunt afectate de acest blestem”, a declarat medicul.
#DIRECT_ONE_jjihvw#
”A fost făcut un studiu pe animale de laborator, pe șoareci. Li s-a indus o senzație de durere, asociată cu un anumit miros. S-a constatat că și a doua, și a treia generație de pui, chiar dacă nu li se mai aplica acel stimul dureros, când veneau în contact cu acel miros, ei manifestau acea senzație de teamă. Deci s-a transmis acea senzație de teamă pe care o aveau antecesorii.
Deci, mă gândesc că asta poate fi o modalitate prin care aceste blesteme să se transmită. Și se pot transmite doar în măsura în care cel car este supus blestemului este și afectat de ele. Și asta poate fi o cale prin care poți lupta cu aceste manifestări neplăcute”, a explicat Rareș Simu.