Facultăți de viitor pentru tinerii din România. Ce pot studia cei care vor un job bine plătit

Facultăți de viitor pentru tinerii din România. Ce pot studia cei care vor un job bine plătit

Peste 100.000 de elevi din toată țara urmează să suțină examenul de Bacalaureat în aceast an, iar mulți dintre ei se gândesc ce facultate să urmeze pentru a avea un viitor cât mai bun.

Ca de obicei, în vară au loc celor mai mari examene, Evaluarea Națională și Bacalureatul.

Elevii de clasa a XII-a se gândesc ce facultate să aleagă pentru a se asigură ca vor putea beneficia de un job bine plătit. Totuși, elevii trebuie să aibă în vedere și sacrificiile pe care trebuie să le facă pentru a-și asigura locul de muncă bine remunerat, conform Observator news.

Care sunt „facultățile viitorului”

Specialiștii se așteaptă ca în acest an, majoritatea elevilor să aleagă facultățile de viitor din domeniul științelor exacte. Câteva dintre ele sunt Facultatea de Matematică-Informatică sau la Facultatea de Automatică şi Calculatoare.

Și Facultatea de Inginerie sau cea de Fizică fac parte din „facultățile viitorului”. Potrivit bestjobs.eu „aproximativ toate profilurile de inginerie de la Universitatea Politehnică merită, atâta timp cât industriile se dezvoltă, primesc investiții mari la nivel global, produsele se dezvoltă, deci ingineria rămâne o facultate de viitor”.

Dintre științele umaniste, specialiștii cred că o disciplină care poate asigura un job bine plătit este Dreptul. Fie o companie, fie o persoană fizică are nevoie de un avocat sau consultant juridic, cineva care să cunoască foarte bine legislația.

Nici facultățile de management, marketing şi limbi străine nu trebuie desconsiderate, dar nici cea de psihologie, mai ales că oamenii nu mai sunt atât de retinceți în a avea parte de un consult pshiologic.

Facultatea de Arte asigură un viitor bun?

Multe persoane tind să submineze facultățile de arte, dar cei care au cu adevărat talent în acest domeniu, sunt capabili să își creeze o carieră de success în această sferă de activitate.

De exemplu, reprezentanţii Facultăţii de Arte din Constanţa transmit pe site-ul oficial al instituţiei că „absolvenţii facultăţii sunt licenţiaţi în procent de 100%, marea majoritate a acestora găsindu-şi locuri de muncă în instituţii de învăţământ, de cultură sau cu profil artistic din ţară sau din străinătate, fapt ce confirmă buna lor pregătire în domeniul studiat”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
13:45 - Care sunt românii care primesc salarii mai mari cu peste 23%, după ce Guvernul a majorat salariului minim pe economie
13:44 - Noi controverse îl vizează pe Călin Georgescu. Acesta a plagiat-o pe regina elfă Galadriel din „Stăpânul Inelelor”, într-un videoclip în care vorbește despre cum s-a schimbat lumea
13:24 - MApN: Sistemul PATRIOT aflat în dotarea Regimentului 74 a fost certificat şi va executa serviciul de luptă alături de celelalte capabilităţi ale Forţelor Aeriene
13:23 - Timpii de staționare la granițe se vor reduce cu circa 30 de minute după intrarea în Schengen
13:01 - Spitalul Colentina poate relua internările în cele şase secţii unde acestea au fost suspendate / Alexandru Rafila: „DSP își face datoria. Acest spital este în subordinea Primăriei Capitalei”
12:51 - Donald Trump despre demisia directorului FBI drept ”o zi extraordinară” pentru SUA
12:38 - Cătălin Predoiu: „Aderarea deplină la Spațiul Schengen este un rezultat pentru cetățenii români care au avut atâta răbdare și au îndurat această așteptare”
12:16 - Trei meserii noi au fost introduse în Clasificarea ocupațiilor din România
12:07 - Președintele Coreei de Sud, Yoon, promite că va „lupta până la capăt” și nu regretă că a declarat legea marțială
11:58 - Marcel Ciolacu, după decizia privind aderarea României la Spațiul Schengen: „Un semnal clar că nu vom accepta vreodată să fim cetățeni de mâna a doua în Europa” (VIDEO)