Olimpiada națională a meșteșugarilor face să existe legătura între trecut, prezent și viitor, fără teama de a pierde tainele cusutului, olăritului și gastronomiei tradiționale, a explicat George Grigore, șef Birou în cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii din Ilfov, duminică, la „Podcast B1” cu Andreea Moraru.
Întrebat despre evenimentul de la Sibiu, el a explicat: „Această olimpiadă, chiar dacă suna cumva ca titulatură mai pompos, chiar este o întrecere reală a micilor creatori în domeniul meteșugurilor și al tradițiilor. Participăm de fiecare dată cu bucurie și suntem alături de Inspectoratul Școlar Județean Ilfov, care și dânșii susțin o parte dintre elevii care trec de etapa județeană a acestei olimpiade, pentru că este o preselecție, iar restul într-un fel îi preluăm noi, pentru a merge mai departe la Sibiu, unde se întâmplă această olimpiadă”.
„În afară de cei din fiecare județ selectați, au fost și din Bulgaria, și din Republica Moldova, adică este totuși o olimpiadă deschisă doritorilor de a duce mai departe tradiția și cultura fiecărui popor”, a adăugat George Grigore.
„17 participanți având în această vară 17 premii, ceea ce ne face să fim mândri de micii creatori, care și-au însușit aceste taine ale cusutului, ale olăritului, ale gastronomiei tradiționale, și acest fapt oferă o șansă plus, de fapt, face să existe legătura între trecut, prezent și viitor, fără teama de a le pierde. Dacă vedem bucuria copiilor când participă la aceste ateliere și (…) la cursurile acestea de dans popular, ne crește inima și spunem, nu e totul pierdut și nu ne-am dizolvat în marea masă a globalizării”, a mai spus el.