Celebrul doctor ortoped, Gheorghe Burnei, nu se lasă intimidat de acuzațiile grave ce îi sunt aduse și continuă eforturile de a se întoarce la locul de muncă. Acesta a fost reținut în decembrie și de atunci s-a aflat în arest preventiv și ulterior control judiciar fiind acuzat de luare de mită și de experimente pe copii cu folosirea unor dispozitive neomologate.
Marți, în fața judecătorilor de la Curtea de Apel București, Gheorghe Burnei a cerut să se întoarcă la vechiul loc de muncă de la Spitalul "Marie Curie" din București, motivând că nu are bani din care să se întrețină și că în spitale private nu sunt condiții pentru a putea să își desfășoare activitatea, conform hotnews.ro.
"Puteam să mă duc în sistemul privat sau în străinătate și n-am făcut-o. Acum m-am trezit cu o avalanșă de procese. Am adus economii la Casa de Asigurari de Sănătate de milioane de euro. De 7 luni nu am ținut cursuri pentru studenți. Nu mai am activitate, nu pot să mă mai întrețin. N-am găsit un loc unde să-mi desfășor activitatea. De trei săptămâni mi s-a dat voie să lucrez în spitale private, dar acolo nu sunt condiții", a afirmat Burnei în fața judecătorilor.
În schimb, procurorii au arătat că medicul a cerut în 15 rânduri de la părinții copiilor pe care îi consulta sume între 50 de lei și 1.350 de euro și că îi obliga pe aceștia să cumpere proteze de la firma Argonmedia, care îi schimb îi deconta vacanțele cu familia în străinătate și deplasările la congrese. În plus, acesta folosea atât proteze omologate, cât și dispozitive medicale pe care le folosea în experimente pe copii, ce erau confecționate artizanal de cunoștințe ale medicului de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronica și Tehnică Măsurării.
"În categoria experimentelor pe copii sunt incluse și intervențiile chirurgicale efectuate cu oase de vită fierte sau cu filtre de tanc sau cu BVC", scrie în referatul procurorilor.
Curtea de Apel București a rămas în pronunțare pe cererea lui Gheorghe Burnei.