Cum va fi vremea de FLORII și de PAȘTI! Meteorologii au făcut anunțul…

Cum va fi vremea de FLORII și de PAȘTI! Meteorologii au făcut anunțul…

Meteorologii anunță că vremea se încălzește în cursul săptămânii viitoare, ajungând la maxime de 18-20 de grade în weekendul viitor, însă nu vom scăpa de fenomene meteo extreme pe parcursul următoarelor luni.

Specialiștii avertizează că nu e exclus ca după această perioadă cu vreme în încălzire să ajungem să vorbim din nou de infiltrații de aer rece.

„E posibil să existe o pătrundere a unei mase de aer mai rece. Este de văzut dacă nu cumva va fi mai frumos de Florii decât de Paște. Ne putem aștepta chiar la lapoviță și nu doar în zonele de munte, ci și în zonele joase de relief”, a declarat la Realitatea TV meteorologul Gabriela Băncilă.

Meteorologii au avertizat că 2018 va fi anul fenomenelor extreme, în condițiile în care în aprilie şi în mai temperaturile medii vor fi cuprinse între 10 şi 15 grade Celsius.

„Dacă e să privim la întreaga luna aprilie, prin actualizările prgnozelor de sezon, aprilie își păstreaza aceeași tendință cu o temperatură medie mai coborâtă decât ar fi normal. Este o primăvară mai răcoroasă și cu precipitații excedentare”, a mai spus meteorologul ANM.