Înșelăciune cu asigurări auto! Mai multe persoane reținute, după percheziții în două județe și în Capitală

Înșelăciune cu asigurări auto! Mai multe persoane reținute, după percheziții în două județe și în Capitală
Foto: Pixabay

Autoritățile au efectuat 23 de percheziții în Teleorman, Olt și București, luni, într-un dosar de înșelăciune și fals privind asigurări auto, și au reținut nouă persoane, a anunțat Inspectoratul de Poliție Județean Teleorman, potrivit Agerpres.

9 persoane reținute într-un dosar de înșelăciune cu asigurări auto

După percheziții au fost aplicate 25 de mandate de aducere.

„La data de 20 martie, a.c., poliţişti din cadrul structurilor de investigare a criminalităţii economice, investigaţii criminale, criminalistică, arme, explozivi şi substanţe periculoase, acţiuni speciale şi ordine publică din Teleorman, au efectuat 23 de percheziţii domiciliare, într-un dosar pe linie economico-financiară, în judeţele Teleorman, Olt, Dolj şi municipiul Bucureşti. Activitatea infracţională este instrumentată de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Teleorman, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roşiori de Vede, într-un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, tentativă la înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii”, se arată în comunicatul IPJ Teleorman.

În 2021 și 2022, suspecții ar fi atestat – prin falsificarea unor înscrisuri sub semnătură privată – date nereale cu privire la producerea unor accidente rutiere, inducând și menținând în eroare societăți de asigurare cu scopul de a obține despăgubiri injuste. Astfel, aceștia ar fi provocat un prejudiciu estimat la 160.000 de lei.

„În urma efectuării percheziţiilor domiciliare, au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, înscrisuri, telefoane mobile, suporturi de stocare a datelor informatice şi 6 cartuşe muniţie deţinute fără drept”, a mai precizat IPJ Teleorman.

Cei nouă suspecți reținuți pentru 24 de ore au vârste cuprinse între 21 și 42 de ani și vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede, cu propunerea de dispunere a unor măsuri preventive.

Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română a asigurat suportul de specialitate.

Urmăriți B1TV.ro și pe