ÎPS Teodosie, amendat de trei ori într-o singură zi pentru că a încălcat carantina. Reacția Arhiepiscopiei Tomisului

ÎPS Teodosie, amendat de trei ori într-o singură zi pentru că a încălcat carantina. Reacția Arhiepiscopiei Tomisului
Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a fost amendat de trei ori într-o singră zi pentru nerespectarea carantinei. Valoarea totală a sancțiunilor se ridică la 3.000 de lei. Arhiepiscopia Tomisului susţine că amenzile sunt ilegale şi vor fi contestate în instanţă.

De ce a fost amendat ÎPS Teodosie

ÎPS Teodosie trebuia să fie în carantină din 21 ianuarie deoarece a intrat în contact cu o persoană infectată cu coronavirus.

Prima amendă a primit-o pentru că, deși trebui să stea în carantină, a mers la Catedrala arhiepiscopală ”Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa și a oficiat Sfânta Liturghie.

A doua amendă a primit-o pentru că a participat la o manifestare culturală dedicată Zilei Unirii Principatelor, pe faleza Cazinoului.
Iar a treia sancțiune i-a fost dată deoarece a mers la conferinţa ”România, vechea vatră a Europei”, susţinută de către Acad. Prof. Constantin Barbu și desfășurată la Centrul Eparhial Tomis.

În total, Arhiepiscopul Tomisului trebuie să plătească 3.000 de lei.

Arhiepiscopia Tomisului: Amenzile vor fi contestate

Arhiepiscopia Tomisului susține că ÎPS Teodosie a aflat despre dispoziția privind carantina abia luni după-amiază. Prin urmare, susține aceasta, amenzile sunt ilegale și vor fi contestate în instanță.

„Din surse oficiale, vă informăm că decizia de carantinare a IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, de către DSP Bucureşti a sosit în mail-ul personal al ÎPS, luni, în jurul orei 13.00. Aceasta i-a fost adusă la cunoştinţă în jurul orei 15.00, în cadrul unui eveniment la care ÎPS participa. În măsura în care amenzile date ÎPS Teodosie sunt reale, căci până acum nu ni s-a comunicat nimic oficial, considerăm că acestea sunt ilegale, fiind date înaintea aducerii la cunoştinţă a deciziei de carantinare. Ca atare, vor fi contestate. E absurd să fii amendat fără să fii vinovat”, a transmis Arhiepiscopia Tomisului.

De la izbucnirea pandemiei de coronavirus, ÎPS Teodosie a stârnit mai multe controverse după ce a spus că vaccinurile sunt rele și a organizat diverse evenimente religioase, ignorând măsurile anti-COVID dispuse de autorități.

Urmăriți B1TV.ro și pe