Mai mulți pacienți infectați cu Covid-19 au decedat la Timișoara, pentru că nu au mai avut locuri la secțiile de Terapie Intensivă

Mai mulți pacienți infectați cu Covid-19 au decedat la Timișoara, pentru că nu au mai avut locuri la secțiile de Terapie Intensivă
foto simbol: Hepta.ro / DPA Images / Claudio Furlan

Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara a rămas fără locuri la secțiile de Terapie Intensivă. Din această cauză, șase pacienți au decedat,în noaptea de duminică spre luni.

Sunt pline toate secțiile, iar cele 14 paturi de la ATI sunt ocupate.

Medicii au externatpacienții cu forme medii, ca să-i poată interna pe cei care prezintă forme mai grave ale infecției.

Legendarul Pele, internat la ATI
Sport - 18 sep, 08:12
Legendarul Pele, internat la ATI

Mai mulți pacienți necesitau transfer la ATI, dar nu mai era loc.

”Azi-noapte au murit șase, erau cazuri grave, trebuiau transferate în Terapie și nu aveam loc în Terapie. Saturează și nu mai avem loc unde să-i punem, îi punem la oxigen maxim, dar situația este foarte dificilă, atât timp cât Terapiile sunt pline. Dacă desaturează sub 70, atunci trebuie duși repede la Terapie Intensivă”, spuneVirgil Musta, medic la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, potrivit Libertatea.

”Toți cei care s-au stins în noaptea de duminică spre luni au avut comorbidități, dar nu sunt primii care mor pe secție pentru că nu mai este loc în ATI, susține dr. Musta. “Nu sunt primii, numărul lor tot crește, poate și vremea… Și înainte de COVID, pe frig și ceață, ei decedau. Ne confruntăm cu acest risc de a deceda, pentru că nu avem loc să îi mutăm pe ATI. Trebuie acționat rapid”, a mai adăugat acesta.

La Spitalul Victor Babeș din Timișoara sunt ocupate toate paturile dedicate COVID. Spitalul Victor Babeș are 185 de paturi non-ATI și 14 paturi ATI.