Managerii-bugetari din industria energetică se bucură de salarii de nababi

Managerii-bugetari din industria energetică se bucură de salarii de nababi
Foto: maramedia.ro

Să tot fii şef la companiile de stat. De salarii de nababi se bucură mai ales managerii-bugetari din industria energetică. Din categoria bugetarilor de lux fac parte directorul general al Transgaz, şeful Transelectrica sau cel al Romgaz. ”Nababii” au încasat, anul trecut, un venit cumulat de 4,4 milioane de lei, notează un site de știri, citat de B1 TV. Suma provine din salariile de bază, la care se adaugă bonusurile plătite în 2014.

Cel mai bine plătit manager este Petru Văduva, directorul general al Transgaz. El a câştigat anul trecut 1,8 milioane de lei, adică aproape 156.000 de lei lunar, potrivit sursei citate. Din această sumă, salariul de bază reprezintă puţin peste 10 la sută, iar restul este acoperit de bonusuri de performanţă. Petru Văduva a venit la conducerea companiei în 2013.
Ion Toni Teau este un alt lider important din industria energetică. Şeful Transelectrica a avut, în 2014, încasări de aproape 850.000 de lei. Ion Toni Teau a câştigat, anul trecut, din salariul fix şi din bonusuri, aproximativ 70.000 de lei pe lună.

Dacă luăm în calcul strict venitul de bază, cel mai bine plătit manager din sectorul de stat este Virgil Metea, şeful Romgaz. Anul trecut, salariul său lunar net a fost de 22.000 de lei. Iar din bonusuri a strâns 824.000 de lei, triplu faţă de salariul de bază.

Daniela Lulache , şefa Nuclearelectrica, este, de asemenea, un bugetar de lux. Cu un venit lunar de peste 38.000 de lei, ea a încasat, pe tot anul 2014, 460.700 de lei.