Ministerul Apărării, după informațiile că armata română ar fi doborât dronele rusești: „Nu au niciun fundament real”

Ministerul Apărării, după informațiile că armata română ar fi doborât dronele rusești: Nu au niciun fundament real
Armata română și-a testat noul sistem de rachete sol-aer de ultimă generație împotriva rachetelor balistice și de croazieră

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a respins vineri informațiile apărute pe rețelele sociale potrivit cărora România ar fi fost vizată de dronele rusești și că armata română le-ar fi doborât.

Anunțul făcut de MApN

”Vă semnalăm o serie de informații false vehiculate în platforma X (fostă Twitter), dar și în alte rețele sociale, care pretind că România ar fost vizată de atacurile cu drone ale Federației Ruse executate în ultimele zile și că mijloacele de apărare antiaeriană ale Armatei României dislocate la frontieră ar fi executat foc asupra acestora. Aceste așa-zise ”informații” nu au niciun fundament real”, arată MApN într-un comunicat.

O ipoteză incendiară a fost lansată de publicația Visegrad 24. Potrivit acesteia, dronele ruseşti căzute în România ar fi fost, de fapt, doborâte de către Armata Română

Publicaţia a postat şi videoclipuri în favoarea acestui scenariu. Conform Visegrad 24, România ar fi doborât dronele ruseşti cu arme antiaeriene autopropulsate Gepard.

“Un stat NATO a început să doboare drone rusești deasupra spațiului aerian ucrainean.

Un nou videoclip arată tunuri antiaeriene autopropulsate românești Gepard doborând drone sinucigașe rusești peste râul care separă România de Ucraina, lângă Izmail.

România a fost forțată să ia măsuri după ce cel puțin o dronă sinucigașă a lovit 11 km adâncime în teritoriul său și drone suplimentare zburau în calea lor”, este comentariul publicației Visegrad 24.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:38 - Octavian Oprea (PNL), după ce mai mulți instigatori au îndemnat la proteste pe 21-22 decembrie: “Aici vedem o blasfemie. Acești oameni compară pe TikTok o eventuală ieșire în stradă cu Revoluția din ‘89” (VIDEO)
21:29 - Simona Spătaru (USR), despre valul de mesaje pe TikTok care îndeamnă la proteste violente: „Statul din impotența asta trebuie să iasă”
21:09 - Un alt oraș din Europa încearcă să combată turismul excesiv. Vizitatorilor li se vor percepe taxe duble, din 2025
20:59 - S-a votat! Telefoanele mobile vor fi interzise în școli, în timpul lecțiilor, în Republica Moldova
20:58 - Trei cetăţeni ucraineni dispăruți în Munţii Maramureşului au fost găsiți de salvamontiști / Aceştia erau de zece zile pe drum
20:27 - Călin Georgescu, dat de gol de un martor, cu privire la întâlnirea cu Potra și Sechila, de la herghelia din Ciolpani: “I-am putut vedea de aproape întrucât le-am servit un ceai”
20:24 - TikTok riscă o amendă uriașă dacă nu răspunde cererii de informații trimise de Comisia Europeană în legătură cu alegerile din România
19:59 - Mare atenție! Poți face închisoare pentru folosirea ilegală a petardelor. Iată ce spune legea
19:59 - Cristela Georgescu propune o nouă metodă de întărire a sistemului imunitar: mersul fără încălțări prin zăpadă. „Are un efect sedativ”
19:42 - Bărbat acuzat că a instigat pe rețelele sociale la ”executarea la zid” a membrilor CCR, pus sub control judiciar