O familie a obţinut, în justiţie, oprirea lucrărilor la Autostrada Sebeş – Turda: Decizia instanței este executorie (VIDEO)

O familie a obţinut, în justiţie, oprirea lucrărilor la Autostrada Sebeş - Turda: Decizia instanței este executorie (VIDEO)

O familie din Alba Iulia a obţinut în justiţie, oprirea lucrărilor la Autostrada Sebeş – Turda, în condițiile în care acestea se desfășurau la doar câțiva metri de locuință, informează Alba24.ro.

Astfel, contrucția autostrăzii a fost oprită până la montarea unor panouri care să asigure izolarea fonică a casei. Decizia instanței este definitivă și executorie, însă oamenii afectați susțin că lucrările continuă.

Potrivit sursei citate, zona de siguranță de pe autostrada Sebeș-Turda va ajunge la doar 2 metri de colțul uneia dintre case.

Într-o intervenție telefonică în cadrul Știrilor B1 TV, jurnalistul Ștefan Etveș a explicat că lotul 1 al autostrăzii riscă să devină ”muzeu”.

”Constructorul trebuie să monteze panouri fonoabsorbante. Lucrările pe lotul 1 pot continua, doar că pe acea porțiune de 80 de metri, în cazul în care se vor finaliza lucrările și nu se montează acele panouri fonoabsorbante, lotul 1 din autostrada Sebeș-Turda, aproximativ 20 de kilometri rămân muzeu. (…) Acest proiect este întârziat trei ani”, a declarat Ștefan Etveș.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
23:56 - Alertă la Bușteni. Salvamontiștii au intervenit pentru recuperarea unui bărbat căzut într-o râpă
23:47 - Grav accident rutier pe litoral. O femeie a fost lovită de o mașină, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni. A fost solicitat și elicopterul SMURD
23:46 - Variante pentru începerea cursurilor. Sorin Cîmpeanu: Nu voi intra peste autonomia universitară. Respect deciziile universităților și dacă sunt provaccinare, le și încurajez (VIDEO)
23:29 - MAE, atenționare de călătorie pentru turiștii care merg în Spania: coduri galben și portocaliu de caniculă, vijelii și ploi torențiale
23:11 - Claudiu Năsui: Avem o problemă cu sărăcia. Suntem campioni europeni la sărăcie în muncă / Ce spune ministrul despre măsura Zero taxe pe salariul minim (VIDEO)
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)