OMS: Pandemia de COVID-19 a atins un punct critic. Infectările cresc exponenţial

OMS: Pandemia de COVID-19 a atins un punct critic. Infectările cresc exponenţial

Am atins un ”punct critic” în ceea ce privește pandemia, iar infectările cu COVID-19 cresc în mod ”exponenţial”, cu mai mult de4,4 millioane pe săptămână, avertizează luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care consideră că pandemia poate fi controlată în ”câteva luni” dacă se iau măsuri adecvate, relatează theusexpressnews.com.

”Ne aflăm în prezent într-un punct critic al pandemiei, în timp ceunele țări relaxeazărestricțiile, chiar dacă noile cazuri pe săptămână sunt de peste opt ori mai mari decât cu un an în urmă”, avertizează, într-o conferinţă de presă,Maria Van Kerkhove, o reprezentantă a OMS în lupta împotriva cu SARS-COV-2.

”Traiectoria acestei pandemii este în plină expansiune. Ea creşte în mod exponenţial”, avertizează ea.

Aceasta nu este situaţia în care vrem să ne aflăm la 16 luni de la începutul pandemiei, în pofida faptului că dispunem de măsuri de control eficient”, subliniazăMaria Van Kerkhove.

Cazurile Covid-19 au crescut cu 9% la nivel mondial săptămâna trecută (a șaptea creștere săptămânală consecutivă) și decesele au crescut cu 5%, a spus ea, solicitând guvernelor să-și sprijine cetățenii în punerea în aplicare a măsurilor de protecție.

Cu o avertizare a venit șidirectorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus. Acesta spune că confuzia şi inconsecvenţa în combaterea COVID-19 fac ca pandemia să fie departe de a se încheia.

”Pandemia COVID-19 este departe de a se încheia. Totuşi, avem multe motive de optimism. Scăderea numărului cazurilor şi al deceselor în primele două luni ale anului arată că virusul şi variantele sale pot fi oprite”, a adăugat directorul general al OMS, care a subliniat că transmiterea virusului este cauzată de ”confuzia, automulţumirea şi inconsecvenţa în politicile sanitare publice”.

â

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
08:49 - Continuă haosul din Georgia după alegerea președintelui. Actuala șefă a statului nu vrea să plece și cere reorganizarea alegerilor
08:22 - Marea problemă pentru România de la intrarea completă în Schengen. Ce s-ar putea întâmpla de la 1 ianuarie
23:51 - „360 de grade”, cu Alina Bădic | Prof. univ. dr. Dulcan: Un om care respectă legile bunului simț e mult mai agreat de rațiunea divină decât unul care se dă toată ziua cu capul de icoane, apoi își chinuie familia (VIDEO)
23:25 - „360 de grade”, cu Alina Bădic | Prof. univ. dr. Dulcan: Suferința este una dintre căile ce i se dau omului pentru a se înțelepți, pentru a se întreba, pentru a învăța ceva (VIDEO)
22:57 - Românii au ajuns să facă ”echipă” ca să cumpere porc de Crăciun. Cât costă un kilogram
22:26 - Rata de abandon universitar este tot mai mare. „Nu sunt informații actualizate, ceea ce se cere pe piața muncii”
21:49 - Arad: Poliţiştii locali i-au vizitat acasă pe elevii chiulangii. Ei susțin că nu se pot trezi dimineața să meargă la școală. Ce spun părinții
21:23 - Miliardarul Isak Andic, fondatorul lanțului de modă Mango, a murit după ce a căzut de pe o stâncă
20:58 - Simona Pătruleasa, despre cum îşi educă fiica: „Ne percepe ca fiind exigenţi, dar credem că în viitor ne va mulţumi”. Ce reguli trebuie să respecte Ingrid
20:17 - Câți bani face Denisa Tănase, fosta membră a trupei Bambi. Și-a construit un imperiu datorită parfumurilor