Pasajul Unirii se închide până în toamnă. Prefectul Capitalei: „Nu este cazul să ne așteptăm că mâine cade tunelul”

Pasajul Unirii se închide până în toamnă. Prefectul Capitalei: „Nu este cazul să ne așteptăm că mâine cade tunelul”
Foto: Hepta.ro / Petrisor Iordan / Petrisor Iordan

Pasajul Unirii din București va fi închis pe timpul verii. Lucrările de reabilitare vor începe pe 20 iunie și vor continua până pe 1 septembrie. Despre acest fapt a anunțat joi, primarul sectorului 4, Daniel Băluță, scrie Realitatea.

„Pentru a pune în siguranță pasajul rutier, lucrările vor începe în jurul datei de 20 iunie, adică după ce școlile și grădinițile își încheie activitatea, și dorim să încheiem lucrările până în 1 septembrie”, a declarat primarul Sectorului 4.

Oficialul a precizat că, în perioada lucrărilor, Pasajul Unirii „va fi închis complet” circulației rutiere. Daniel Băluță a subliniat că nu vor exista restricții rutiere pe alte artere.

Ce măsuri urmează a fi întreprinse

Primăria sectorului 4 a plasat Pasajul Unirii, construit în anii 1986-1987, în lista locurilor periculoase. O expertiză tehnică a arătat că unul dintre cele mai tranzitate pasaje rutiere subterane din Capitală se află într-o stare avansată de degradare şi prezintă deficienţe serioase la structura de rezistenţă.

Daniel Băluță a precizat că va fi efectuată și expertiza pentru situația planșeului, care se află în stare avansată de degradare. În 2017, nivelul de risc a fost stabilit la gradul 4 din 5, circulația rutieră prin pasaj era permisă. Dacă în următoarea expertiză se constată că s-a ajuns la gradul 5, pasajul urmează să fie închis pe o perioadă lungă.

Reabilitarea sau refacerea planșeului, necesită realizarea unui studiu de fezabilitate și a unei propuneri tehnice, ceea ce va dura circa 12-18 luni.

Prefectul Capitalei spune că nu se prăbușeste nici planșeul pasajului și nici pilonii. „Nu este cazul să ne așteptăm că mâine cade tunelul. Și nici nu este cazul ca, înainte de a opri circulația în pasaj, să nu oferim și variante de ocolire”, a declara Toni Greblă.

Urmăriți B1TV.ro și pe