Poliția Locală Bacău cere sporuri pentru febră musculară de la tastatură și stat pe scaun

Poliția Locală Bacău cere sporuri pentru febră musculară de la tastatură și stat pe scaun
Polițiștii locali primesc puteri similare cu ale poliției naționale și îi vizează mai ales pe șoferii care parchează ilegal Foto: Facebook/Politia Locala Piatra Neamt.

Medicii Direcției de Sănătate Publică Bacău au stabilit condiții absurde ca justificare pentru acordarea unor sporuri pentru condiții vătămătoare de muncă angajaților Poliției Locale Bacău.

Condiții absurde pentru sporuri

Polițiștii locali din Bacău au solicitat  Primăriei să li se acorde spor pentru condiții vătămătoare de muncă, în baza unor buletine de analiză efectuate de medicii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Bacău, care au stabilit condițiile de muncă ale acestora.

Se pare că polițiștii locali suferă de afecțiuni cumplite precum febră musculară din cauza scrisului la tastatură și a statului pe scaun.

Ba, mai mult se pare că și „șoferii auvehiculelor speciale” se expun unor riscuri majore.  Conform buletinului de analiză al medicilor DSP șoferii sunt expuși riscului „toxico-alergic generat de contactul cu dosare, documente, registre în diverse stări de degradare” și consideră că riscă să se îmbolnăvească „în timpul studierii dosarelor ce pot fi infestate cu diverși agenți microbieni”.

Febră musculară la degete de la tastatură

Dacă riscul șoferilor pare absurd, medicii nu s-au oprit aici și au hotărât că sunt expuși pericolului de a face febră musculară de la tastatul pe calculator, sau așa cum îl numesc ei „risc de solicitare musculo-osteo-articulară a articulațiilor mici distale ale membrelor superioare, necesară gestualității specifice în cursul redactării documentelor, notelor și adreselor pe PC.”. Sănătatea angajaților ar mai fi afectată, conform buletinului de analiză, făcut public de ”ziaruldebacau.ro”, de statul pe scaun. Pe baza constatărilor enumerate, conducerea Poliției Locale Bacău a cerut Primăriei ca angajaților să le fie acordat un bonus de cinci zile de concediu în plus pe an.

„Să vedem dacă nu s-a comis vreo greșeală”

Conducerea Direcției de Sănătate Publică Bacău spune că nu răspunde corectitudinea informațiilor și concluziilor din buletinele de analiză, dar va cere reverificarea acestora.

„Responsabilitatea aparține medicului care a întocmit actele și echipei dumnealui. Voi vorbi cu cei implicați să verifice din nou aceste documente să vedem dacă nu s-a comis vreo greșeală. Știți, cine muncește mai și greșește”, a declarat medicul Mihaela Arim, directorul DSP Bacău, pentru Ziarul de Bacău.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`